1:31

Efter reklamen: 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

(1:31)

Få sämre service på flygplanet för att man vill sitta på platsen man betalat extra för – rätt eller fel? Den frågan ställer sig nu en man på internetforumet Reddit i ett inlägg som The Mirror valt att lyfta.

Mannen berättar att han gjorde en flygresa över hela världen, som skulle ta ungefär 20 timmar uppdelat på två flygningar. Han hade därför valt att köpa till extra benutrymme, för att han visste att han skulle vara trött och stel av den långa resan. Men när han satt sig på platsen får han frågan om han vill byta för att hjälpa en barnfamilj att sitta ihop.

Flygvärdinnans vädjan: Det här ska du inte göra ombord på planet

”Två vuxna, två barn i åttaårsåldern och två bebisar skulle vilja fylla raden med fyra platser. Två vuxna med en bebis framför sig i en resevagga, och två lågstadiebar. Flygvärdinnan undrade om jag kunde flytta till en liknande plats så de kunde sitta ihop. Jag sa 'men jag har betalat extra för det här' och fick svaret att det skulle vara exakt samma, så visst. Men det var inte exakt samma. Det var samma stol, gångplats och klass, men det fanns inte extra benutrymme. Jag sa 'absolut inte'”, skriver mannen i inlägget.

Att han inte ville ge upp sin plats gjorde att ett av lågstadiebarnen fick sitta själv under resan – och enligt honom blev han dåligt behandlad av både personal och andra passagerare under resten av resan. Medan passagerarna tittade surt på honom, så fick han sämre service än andra av flygvärdinnorna.

”Servicen på flyget var vedervärdig för mig jämfört med alla runt mig”, skriver han, och ger exempel med att personalen ”glömde” servera honom mat.

Flygvärdinnornas hemliga tecken ombord – som resenärerna missar

Förtjänade bättre behandling

I sitt inlägg undrade han därför om hans beteende hade varit så dåligt att ha förtjänade den behandlingen, något de andra på forumet inte verkar hålla med om.

”Du betalade mer och planerade i förväg. Det gjorde inte dem. För många föräldrar tror att resten av oss ska ge dem vad de vill ha även om de inte betalat eller planerat för det”, skriver en person.

”Om flygvärdinnorna hade velat göra det lättare för föräldrarna genom att flytta på dig borde de har erbjudit en bättre plats. Jag slår vad om att det fanns några lediga i första klass”, skriver en annan.

Flygvärden: Därför ska du aldrig ha shorts på dig när du flyger

Mer läsning

Femina