Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nu kan du hyra slottet från The Crown – se bilderna

17 dec, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
För den som vill ha en lyxigare övernattning kanske Belvoir Castle, känt från The Crown, kan passa. Du kan nu hyra kungasviten via Airbnb, men bara tre par får chansen – så häng på låset!
Annons

Om du känner för ett extraordinärt nyårsfirande har du chansen nu. Slottet Belvoir Castle öppnar portarna och dörren in till kungasviten King’s Suite för några exklusiva nätter via Airbnb.

Tycker du att salarna eller kanske slottets namn känns bekant? I så fall kan det vara för att slottet har använts som inspelningsplats till succéserien The Crown och The Young Victoria. Belvoir Castle har då använts som ersättare för slottet Windsor.

Sovrummet i Belvoir Castle
Du lär sova som en drottning.
Sal i Belvoir Castle
Afternoon tea, någon?

Afternoon tea och kunglig middag

Sviten som nu hyrs ut byggdes först för att slottet skulle kunna ta emot kungliga gäster och det har sannerligen inte sparats på blinget i de tre rummen som ingår i sviten.

Annons

Slottet ligger i Midlands i närheten av Nottingham och ägs nu av hertiginnan av Rutland. Belvoir Castle ligger på en höjd och du får en fantastisk utsikt över de lantliga omgivningarna.

Ett av rummen i kungasviten in Belvoir Castle.
Lite extra julkänsla i salarna på Belvoir Castle.
Korridor i Belvoir Castle
Tänk dig att skrida fram genom korridorerna i slottet.

Det är tre övernattningar som erbjuds, den 31 december, den 11 januari och den 25 januari, det är alltså totalt tre par som får chansen att sova kungligt i slottet. Vistelsen börjar med ett afternoon tea, en tradition som anses ha sitt ursprung just i Belvoir Castle. Sedan serveras en middag i State Dining Room och kvällen avslutas med drinkar i biblioteket, precis som du har sett att de har gjort i The Crown.

Annons

Så gör du för att få övernatta på Belvoir Castle

– Belvoir Castle är verkligen en pärla på den engelska landsbygden som lockar både lokalbefolkningen och turister att utforska området och fördjupa sig i dess historia. Men aldrig tidigare har du kunnat övernatta i kungasviten, så vi är glada över att hertiginnan av Rutland har annonserat ut den på Airbnb för den här fantastiska möjligheten, säger Jeoen Maerchiers, regional verkställande direktör på Airbnb.

Belvoir Castle.
Det är inget fel på omgivningarna kring slottet.

Om du har blivit sugen på att haffa en av de här exklusiva nätterna gäller det att hänga på låset, eller datorn i det här fallet. Den 20:e december klockan 14.00 släpps bokningarna och för att kunna få en av platserna måste du ha en Airbnb-profil och ha positiva omdömen.

Foto: Airbnb

Läs mer:

 

Annons