Fem favoriter från Femina – resespecial
1:08

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – resespecial

(1:08)

Slå på ljud

Flygplan, flygplatser och flygresor förknippar de allra flesta med goda minnen – vi tänker på att resa till värmen, åka på en härlig weekendsemester till en storstadsmetropol eller varför inte resa för att hälsa på en vän eller släkting.

Men det finns också irriterande moment med att resa från flygplatser. Det är mycket väntan, långa köer och mycket folk som tränger sig. Något som de flesta gärna skulle hoppa över är att stå och vänta på sina väskor vid bagagebandet efter att ha landat. Om du flugit till en ny plats vill du att det ska gå så snabbt som möjligt för att kunna ta dig till hotellet och påbörja din semester, och när du kommit hem igen vill du bara få åka hem utan väntan.

7 tips för att resa billigare i sommar

Smarta tipset som gör att du slipper vänta

Nu delar en reseexpert med sig av ett smart knep för att slippa den där långa väntan på just din väska vid bagagebandet. Det är flygplatsarbetaren Thomas Lo Sciuto som delar med sig av ett smart knep, då han vet hur bagagehanteringen går till på flygplatserna. Tipset, som publicerades av The Sun, handlar om att märka väskan på ett speciellt sätt.

Här är alla tips och trix du behöver inför resan – billigt och bekvämt

Thomas förklarar att om du har en klisterlapp med ”fragile” på – alltså ömtåligt – så kommer dina väskor att lastas av först av alla från planet. Kliserlapparna finns ofta gratis att hämta på flygplatsen. Flygplatsarbetaren menar att bagage med ”fragile”-märkning lastas på flygplanet sist av alla, vilket i sin tur gör att de också kommer av planet först.

Mest läst