Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

7 tips för att resa billigare i sommar

19 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
1674380146
Det är många som nu gör sig redo för att resa utomlands på sommarsemester, efter två år hemmavid.
Så här får du enkelt ner dina kostnader under resan – och kommer billigare undan.
Annons
VIDEO: Tips på hur du reser billigare i sommarBrand logo
VIDEO: Tips på hur du reser billigare i sommar

Efter två somrar med pandemi och en nedstängd omvärld är vi många som ser fram emot att komma ut och resa i världen igen i sommar. Och det behöver inte heller kosta skjortan – det finns mängder av smarta och enkla knep för att komma undan så billigt som möjligt när du ska boka din resa och åka iväg. Spana in dem innan du bokar!

1. Kolla runt

Ha inte bråttom när du bokar din resa Undersök istället mellan olika bolag för att hitta vilken resa och vilket hotell som är mest prisvärt. Med sajter som Trivago och flygresor.se kan du hitta de bästa och billigaste alternativen.

2. Boka direkt på hotellet

Många av oss använder samlingssajter när vi ska boka hotell, men det kan vara smart att boka vistelsen direkt på hotellets hemsida. Vissa har märkt att hotell tenderar att ge bättre förmåner till kunder som bokat direkt hos dem.

Annons

3. Betala inte för att sitta ihop

Om ni ska resa fyra personer kan det kosta över tusen kronor extra för att alla ska sitta tillsammans på planet. Håll kostnaderna nere genom att inte kräva att sitta ihop.

4. Välj rätt destination

Om du inte måste åka till en specifik stad eller plats, utan bara vill komma iväg på semester, så finns det möjlighet att spara in pengar. Välj något av de mindre exploaterade resedestinationerna, så kommer du märka att det kan vara mycket billigare än du först trott.

5. Förhandsboka bil

Ska du ha bil på resan är det bäst att boka åtminstone två månader i förväg, för ju kortare inpå du bokar, desto högre blir priserna. Här är det alltså bra att ha framförhållning.

6. Rätt kort och rätt valuta

Undvik jobbiga avgifter när du handlar utomlands genom att ha växlat pengar till den lokala valutan innan avresa. Om du betalar med kort kan du ofta välja om du ska betala i den lokala valutan eller i svenska kronor – även här brukar det vara mer förmånligt att betala med valutan för landet du besöker.

7. Besök attraktioner vid rätt tillfälle

Om du inte vill besöka turistattraktioner när alla andra är där kan du faktiskt spara pengar – undersök om platserna du vill se kostar olika mycket vid olika tillfällen. Museet Louvren har exempelvis gratis entré första söndagen varje månad.

Källa: The Sun.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – resespecialBrand logo
SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – resespecial
Annons