Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Du kan ha använt resekudden på fel sätt hela tiden – så gör du

22 jun, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna med resekudde.
Att investera i en skön nackkudde eller resekudde kan verkligen göra ditt resande mer bekvämt.
Men många använder kudden på fel sätt, och maximerar inte komforten.
Så här kan du använda resekudden!
Annons
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

En smidig resekudde är något som många gärna har med sig på resa, speciellt om man ska sitta många timmar på samma lilla yta, som under en långflygning eller en lång bilresa. De finns i olika varianter – de uppblåsbara tar minst plats, medan kuddarna med fyllning kanske är allra mest bekväma. Det finns också en rad olika former på resekuddarna: c-formade, n-formade och till och med j-formade, som alla passar olika bra för olika kroppstyper och tillfällen.

Men när du väl har valt den kudden som passar dig bäst, så ska du veta hur den optimeras också. Många som köper en resekudde lägger den runt nacken med öppningen framtill – men det är inte det skönaste i längden. Att ha kudden i nacken gör att du i praktiken lutar huvudet framåt på grund av den, och eftersom det inte finns stöd framtill så kan det sluta med att du i stället får ont i nacken och ryggen. Raka motsatsen till vad som är målet med att använda nackkudde alltså.

Annons

Så kan du sova på sidan med resekudde

Testa i stället att vända på nackkudden, så att gapet är baktill och fyllningen framme runt halsen. På så sätt kan du inte tappa fram huvudet på ett obekvämt sätt om du somnar, samtidigt som du har det vanliga stödet från sätet baktill.

Om du hellre sover på sidan kan du trä kudden över armen, så att delen av kudden med mest volym hamnar på din axel. Det här passar sig bäst om du sitter vid väggen eller ett fönster, så att kudden kan klämmas fast mellan dig och väggen för maximal support.

Annons