Kvinna med resekudde.
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage
0:57

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

(0:57)

Slå på ljud

En smidig resekudde är något som många gärna har med sig på resa, speciellt om man ska sitta många timmar på samma lilla yta, som under en långflygning eller en lång bilresa. De finns i olika varianter – de uppblåsbara tar minst plats, medan kuddarna med fyllning kanske är allra mest bekväma. Det finns också en rad olika former på resekuddarna: c-formade, n-formade och till och med j-formade, som alla passar olika bra för olika kroppstyper och tillfällen.

Svenska flygvärdinnan Angelica svarar på 12 vanliga frågor inför resan

Men när du väl har valt den kudden som passar dig bäst, så ska du veta hur den optimeras också. Många som köper en resekudde lägger den runt nacken med öppningen framtill – men det är inte det skönaste i längden. Att ha kudden i nacken gör att du i praktiken lutar huvudet framåt på grund av den, och eftersom det inte finns stöd framtill så kan det sluta med att du i stället får ont i nacken och ryggen. Raka motsatsen till vad som är målet med att använda nackkudde alltså.

Så kan du sova på sidan med resekudde

Testa i stället att vända på nackkudden, så att gapet är baktill och fyllningen framme runt halsen. På så sätt kan du inte tappa fram huvudet på ett obekvämt sätt om du somnar, samtidigt som du har det vanliga stödet från sätet baktill.

Kvinnans virala tips: Därför filmar jag alltid mitt bagage innan flygresan

Om du hellre sover på sidan kan du trä kudden över armen, så att delen av kudden med mest volym hamnar på din axel. Det här passar sig bäst om du sitter vid väggen eller ett fönster, så att kudden kan klämmas fast mellan dig och väggen för maximal support.

Källa: 5 minute crafts.

Mest läst