Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Skippa flyget - weekendresor för dig som vill resa klimatsmart

19 feb, 2020 
AvRebecca Wictor
Weekendresor klimatsmarta
Sugen på att resa bort? Det behöver inte betyda flyg. I norra Europa finns det gott om spännande städer du enkelt kan ta tåg, buss eller båt till. Vi listar 7 klimatsmarta weekendresor.
Annons

När våren kommer, kommer också ofta ett sug efter att resa. Efter en lång vinter gäller det att passa på att besöka städer där du kanske vill promenera mycket och samtidigt kunna njuta av ett glas vin eller en kaffe utomhus. Därför är våren och weekendresor till städer den perfekta kombinationen.

Skippa flyget – res miljövänligt

Även om flyget är smidigt, så är det också en miljöbov. Så vill du resa med gott samvete finns det många städer i norra Europa att välja mellan. Våra huvudstäder, som Köpenhamn och Stockholm är moderna och fyllda av museum, krogar och andra sevärdheter. Men så finns också några mindre pärlor, som Riga och Gdansk, att upptäcka. Så lägg klimatångesten åt sidan och ta tåget eller båten för en weekend i vår.

7 klimatsmarta resmål

1. Stockholm

Bank hotell i Stockholm

I vår egen huvudstad finns det massor att upptäcka. Stockholm är fyllt av museum, vackra miljöer och har ett rikt nattliv. Mitt i centrum ligger Bank Hotel som är en lyxig tillflyktsort där du kan njuta av en fantastisk frukostbuffé. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk)

Annons

2. Köpenhamn

Nobis hotell i köpenhamn

Om du är sugen på en mer kontinental känsla ligger Köpenhamn alltid nära till hands. Med tåget över Öresundsbron är du där snabbt och kan njuta av sorlet på Ströget. Från Nobis Hotel har du nära till Tivoli, men också shoppingstråk och trendiga områden som Ködbyen och Nørrebro. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk)

3. Malmö

Malmö Live

Vill du inte åka över sundet går det lika bra att stanna i Malmö. Sveriges tredje största stad har ett rikt kulturliv och många kulinariska platser att upptäcka, som MJ´s, Bastard och Plockepinn. På Clarion Hotel Malmö Live får du allt under samma tak, god mat och underhållning. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk)

Annons

4. Gdansk

Hotell i Gdansk

Ta båten till Gdansk och upplev den polska rivieran. Staden är en av landet äldsta och största med många vackra stränder, men även fyllt med shopping. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk)

5. Oslo

Hotell i Oslo

Till Oslo kan du ta dig enkelt med både buss, båt och tåg. Här kan du strosa runt och se spännande arkitektur, världskända konstutställningar och njuta av den växande cocktailkulturen. Mitt i den norska huvudstaden ligger Thon Hotell med en härlig bar och nära till bland annat operahuset. Här kan du läsa mer och boka  (reklamlänk)

Annons

6. Helsingfors, Finland

Hotellrum i Helsingfors

Lilla Roberts hotell ligger mitt i centrala Helsingfors. Förutom shopping, kultur och god mat kan du besöka designbastun Löyly som är vedeldad och belägen mitt i stan. En weekendresa inklusive allt, helt enkelt. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk)

7. Riga, Lettland

Hotellrum i Riga

Det är lätt att glömma bort pärlan Riga. Staden har ett bubblande uteliv och en kort busstur utanför stan finns härliga stränder. Tar du båten från Stockholm kan du njuta av härligt spa, gå på bio eller äta en god middag, ett härligt sätt att spendera restid på. I centrala Riga hittar du hotellet Neiburgs som ligger nära staden centralmarknad. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk)

Annons

Läs mer:

Annons