Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kvinnans tips för att slippa stress med solstolar på semestern

07 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Tiktok.
Kvinna vid pool.
Att behöva köa för att få en bra solstol vid poolen är något många råkat ut för på solsemestern – men det finns andra lösningar.
Nu delar semesterfiraren Laura Jayne Lowe med sig av sitt bästa tips, som gjort att hon slipper stressa på resan.
”Du är ett geni tjejen”, skriver en person om tipset.
Annons
Så packar du inför flygresan - flygvärdinnan tipsarBrand logo
Så packar du inför flygresan - flygvärdinnan tipsar

Om du någon gång har åkt på solsemester känner du säkert igen dig – dilemmat med solstolarna. Oavsett om du ska till stranden eller hänga vid poolen så kan det vara hög konkurrens om solstolarna, och framför allt de som har bäst platser vid vattnet.

Vid vissa hotell står stolarna framme hela tiden, och de mest morgonpigga hotellgästerna går ner och paxar stolar med handduken innan de ens har hunnit dricka morgonkaffe. På andra hotell plockas stolarna fram varje morgon, och solhungriga turister köar för att få en bra stol.

I en video på Tiktok berättar brittiska Laura Jayne Lowe om sin ångest inför en framtida solsemester på ett hotell som är ökänt för konkurrens om solstolarna, och avslöjar sin smarta lösning på problemet.

Annons

– Solstolarna är inlåsta tills att killen kommer och tar fram dem halv nio, och det är som att alla springer dit. Men jag menar inte att man måste ner och köa typ tio minuter innan. Jag menar att folk tydligen köar från halv sex-sex på morgonen för att annars får du ingen solstol.

Så slipper du slåss om solstolar

För att slippa slåss om solstolar har Laura bestämt sig för en annan lösning på semestern – och helt enkelt köpt en uppblåsbar madrass som hon ska ha med sig.

– Jag beställde en bärbar solstol. Är jag ett rövhål eller ett totalt geni? Jag vet inte. Jag ska berätta, den väger två kilo, så knappt någonting, och är uppblåsbar så den ligger platt i väskan. Allt jag behöver är en luftpump, vilket jag har ändå, så man kan ta bort luften och fylla upp den igen, inga problem, säger hon i videon.

Hennes tips har nu blivit omskrivet i brittiska tidningar, och fler vill följa hennes exempel.

”Genialt. Jag är faktiskt frestad att skaffa en. Jag hatar kriget om solstolar när jag är på semester”, skriver en person.

”Du är ett geni tjejen”, tycker en annan.

Annons