Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Smarta föremålen som vana resenärer älskar att resa med

26 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografDavid Prado Perucha
Smart förvaring, optimerade laddningssladdar och snitsiga prylar för att kunna sova ordentligt.Här är sakerna som vana resenärer inte klarar sig utan – och som kan vara smart att investera i inför nästa resa!
Annons
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!Brand logo
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

Genomskinlig necessär till handbagaget

Med en genomskinlig necessär i rätt storlek slipper du de sladdriga ziplock-påsarna när du ska visa upp alla flytande produkter i säkerhetskontrollen på flygplatsen. Det är också ett smidigt sätt att förvara alla produkter man vill ha med sig i handbagaget, och ger en bra överblick över vad man har med sig ombord.

Necessär att hänga upp

Necessären du packar med dig i det incheckade bagaget behöver inte vara genomskinlig – däremot kan det underlätta med en modell som som går att hänga upp och vecklar ut sig i olika fack, där allt man har med sig på resan får plats.

Annons

Desinfektionsservetter

Flygplan är ingen ren plats, det vet de flesta. Även om det inte syns synliga fläckar så är det många människor som rör sig på liten yta, och man vet inte vem som har suttit på platsen före en själv. Därför är det alltid bra att ha med sig desinfektionsservetter – speciellt i dessa tider. Med portionsförpackade servetter är det lätt att ha med sig några stycken i handsväskan, medan en större förpackning är miljövänligare och billigare i längden.

Kompressionsstrumpor

1904207416

Stödstrumpor eller kompressionsstrumpor är inte bara för gamla – alla kan må bra av att ha extra kompression kring fötter och vader när de flyger, speciellt på längre resor. Det är lätt att fötterna svullnar upp ombord, vilket är både obekvämt och jobbigt. Med stödstrumpor blir resan skönare!

Annons

3D-sömnmask

Om man reser långt och vill sova på planet – eller hamnar på ett hotellrum utan mörkläggningsmöjligheter – så är det bra att ha en sömnmask att ha över ögonen. Men hör du till de som tycker att ögonmasker är obekväma så finns det en alternativ modell än den enklare i bomull eller siden. Flera märken säljer nu formade sömnmasker som gör att det inte blir något tryck över ögonen, då det är upphöjt omkring dem, samtidigt som allt ljus hålls borta.

Scarf som funkar som filt

Det kan bli kyligt ombord på planet, men om man ska till ett varmt resemål vill man kanske inte pälsa på sig hur mycket som helst. Med en scarf som går att veckla ut och använda som filt under en lång resa håller man värmen utan att behöva packa med ulltröjorna.

USB-adapter för att ladda allt samtidigt

En ständig utmaning när man är på resande fot är att ladda sina olika enheter med ett begränsat antal kontakter. Behöver både dator, mobil och airpods laddas samtidigt medan man sitter på flygplatsen eller i ett uttagsfattigt hotellrum är det bra att ha en adapter med flera USB-portar. Med den kan man ladda allt man behöver, utan att behöva mer än ett eluttag!

Källa: Buzzfeed.

Annons