1:46

Efter reklamen: Resesugen efter pandemin? Experten reder ut frågetecknen

(1:46)

Efter att knappt ha kunnat resa under två års tid börjar vi nu kunna röra oss runt i världen igen, och under våren och sommaren är det många svenskar som kommer passa på att åka på semester utomlands igen.

På sociala medier-appen Tiktok delar många med sig av tips för alla livets olika delar, och nu sprids ett klipp som är perfekt att ta del av inför resan. Det är kvinnan Lorafied, med 56 000 följare, som har lat upp ett smart packningstips som har setts av miljoner och blivit omskrivet på The Sun.

Klippet visar – vi har använt rivjärnet fel hela tiden

I klippet visar hon hur hon använder sig av ett vanligt föremål som många har i sina garderober för att hålla ordning på sin packning. Lorafied tipsar sina följare om att planera ut vilka olika outfits och klädkombinationer man vill ha på sin semester i förväg, och sedan packa efter det. Hon tar hjälp av en hängande tyghylla för att separera kläderna. Tyghyllan finns bland annat på Ikea, och är något många har hängande i sina garderober. När man tar ner den från hänget så fälls hyllorna ihop över varandra, och föremålet komprimeras.

Smarta tipset hyllas

Lorafied visar hur hon lägger in sina olika outfits på varje hylla och sedan bara lägger ner hyllan i väskan, som då får plats enkelt.

– Vik bara dina outfits och placera dem på varje hyllplan. Nu kan du bara låta det kollapsa ner i väskan. När du kommer till din destination så tar du upp den och hänger upp den, och så är det helt klart, tipsar Tiktok-användaren.

Bland kommentarerna på det populära klippet är det många som är imponerade av det smarta knepet.

”Jag kommer verkligen testa det här”, skriver en.

10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg – enligt kabinpersonalen!

”Genialt”, tycker en annan.

Andra är inte lika entusiastiska, och menar att hyllfunktionen tar för mycket plats i bagaget, och inte tar med i beaktningen att man måste packa skor och necessär också. Det är dock argument som tipsaren har svar på.

”Tyget på sidorna har massor av utrymme, det finns plats för ett par skor och en sminkväska”, skriver hon.