5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör
0:57

Efter reklamen: 5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör

(0:57)

Slå på ljud

Här är fem saker du ska lämna hemma eller packa ner i resväskan innan du anländer till flygplatsen.

683275162

Piloten: Det här är den läskiga sanningen om turbulens

1. Sneakers

Sneakers kan för de allra flesta verka som det mest naturliga skorna att välja att ha på sig på flygplatsen och resan men faktum är att de kan sakta ner dig kraftigt i säkerhetskontrollen.

– Sneakers är verkligen bekväma och erbjuder en enkel street-style look. Men de kan faktiskt bli lite av ett hinder när du rör dig genom säkerhetskontrollen. Att ta av och på dem innebär att lossa snören och sedan knyta på dem igen. Vilket kan få dig att känna dig lite stressad och förvirrad när du samlar ihop dina saker, säger Lisa Kay, grundaren av skomärket Sole Bliss till tidningen The Sun.

Om du vill använda sneakers välj en slip on-modell i stället för att undvikna att fastna i säkerhetskontrollen.

2. Cargobyxor

Byxmodellen har gjort comeback och är egentligen det perfekta plagget för flygplatsen, både bekväma och trendiga. Däremot kan de också orsaka problem vid säkerhetskontrollen på grund av att de har så många fickor.

– De kan göra att det är lätt att glömma något i fickan som kan utlösa larm i säkerhetskontrollen, såsom nycklar, sedelklämma eller en liten vattenflaska, säger reseexperten Cheryl Nelson till The Sun.

1502274125

3. Stora smycken

Att ha på sig sina favoritörhängen och halsband är ett stort no-no eftersom det med största sannolikhet kommer att få dig att stoppas av flygplatsens säkerhetsvakter. Om du bestämmer dig för att ta av dem kan de också lätt tappas bort och gå sönder om det är skört.

Den här tiden på dygnet ska du alltid boka flyget

– Jag har sett personer som tagit av sig ett stort pärlhalsband som fastnade i hennes kläder och gick sönder och skickade iväg pärlor som studsade över hela golvet, säger Nelson.

4. Flip-flops

Att bära flip-flops kan vara lockande eftersom de är lätta att ta av och på. Men om du blir försenad till ditt flyg kommer du få problem när du rusar genom flygplatsen i dem medan du släpar på en resväska.

Om du ändå insisterar på att bära dem, se till att ha på dig strumpor till säkerhetskontrollen. Personalen där kan nämligen vilja att du ska skicka sandalerna genom röntgenmaskinen.

– Golvet är ofta smutsigt där alla dessa människor går genom säkerhetskontrollen, säger Rami Calis, fotvårdsinstruktör vid Atlantas Emory University till WebMD.

703550863

5. Bälten

Om dina byxor eller kjol kräver ett bälte ska du tänka om inför ditt flygplatsbesök. Alla resenärer måste ta av sig bältet vid säkerhetskontrollen vilket kan sakta ner dig och orsaka problem innan du ska vidare till din gate för att hinna med ditt flyg.

– Du kommer nästan alltid att bli ombedd att ta av det och att försöka ta av dig ett bälte medan du jonglerar med ditt bagage, dina skor eller barn kommer bli svårt, säger Nelson.

Källa: The Sun

Vana resenärer: Det här är de vanligaste etikettmissarna på flygplanen

Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage
0:57

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

(0:57)

Slå på ljud
Mest läst