Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Studie: Så irriterande är dina semesterbilder på Instagram

06 jul, 2017 
AvIda Gustafsson
Ah, semester! Så härligt! Men att dela med sig av resan med ett konstant bildflöde i sociala medier är inte så uppskattat som man kan tro!
Annons

Dina kollegor och dina vänner har rest till solen på semestern. Vilket de så klart dokumenterar flitigt, det är bilder på solnedgångar, salta bad, söta katter som sover i gränder och middagar i pittoreska miljöer. Bilder som du efter en obligatorisk lajk snabbt scrollar förbi.

Känns det igen?

I så fall är du inte ensam. En studie som genomfördes på uppdrag av det brittiska försäkringsföretaget Aviva visar att nära tre fjärdedelar, 73 procent, av sociala medier-användare blir irriterade när de ser andra människors semesterbilder i sina flöden.

Studien visar även att de vanligaste semesterbilderna är utsikter från balkonger, kulturella sevärdheter, semesterdrinkar samt ”Varmkorvsbenen” på stranden. Den senare uppges även vara den mest irriterande bilden.

Men samtidigt uppger 80 procent av de 2000 deltagarna att de gärna lägger upp bilder när de är utomlands. Som anledning uppger 44 procent att de gör det för att hålla sina vänner och familj uppdaterade om resan, runt 20 procent uppger att de gör det för att visa platsen. Tio procent av deltagarna erkänner att de lägger upp semesterbilder för att göra sina följare där hemma avundsjuka.

Men studien pekar även på farorna med att alltför frikostigt dela med sig av sin semester – att berätta att man är bortrest kan ses som en inbjudan av inbrottstjuvar som sedan tömmer ditt hem bostad på värdesaker medan du är bortrest.

Foto: IBL

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons