Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Två enkla steg som gör din semester billigare

06 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ska du boka en härlig resa, men vill hålla i pengarna?
Här är två enkla tips som alla kan använda sig av – som gör att semestern blir billigare.
Annons
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

Nu när det är ett osäkert ekonomiskt läge i världen med inflation och skenande elpriser är det många som vill hålla hårt i pengarna och tänker ett varv extra kring inköp och investeringar. Men samtidigt har vi nyligen kommit ur en pandemi, och vi har ett uppbyggt resesug efter att mest ha tillbringat fritiden på hemmaplan under flera års tid.

Om du är sugen på att boka en resa, men vill göra det så billigt som möjligt utan att tumma på bekvämligheterna, så finns det en del smarta tips att lyssna noga på.

Tänk på område

Reseexperten Jacob Wedderburn-Day är vd för reseföretaget Stasher, och hans bästa tips är att anpassa vart du väljer att bo under resan. I stället för att betala mer för att bo mitt i centrum i staden du åker till, så kan det finnas mycket pengar att spara på att bo i andra områden – som inte behöver vara sämre eller mindre bekväma hotell.

Annons

– Om du planerar en weekend i en storstad är det ett bra tips att kolla in hotellen i business-kvarteren, som har lägre efterfrågan från folk som reser i jobbet, på fredags- och lördagskvällar, säger Jacob till The Sun och fortsätter:

– Dessa områden har alltid bra anslutningar till centrum med lokaltrafik och är ofta närmare till flygplatsen än om du bor i stadens hjärta.

Slipp den extra hotellnatten

Om du kan vara flexibel kring vilken tid du reser kan det också spara en del pengar.

– För att få en extra dag att upptäcka din resedestination samtidigt som du undviker kostnaderna som det bli när du stannar en till natt på hotell, så kan du boka ett sent flyg hem. På det sättet maximerar du tiden du är borta utan att behöva betala för fler hotellnätter, säger Jacob Wedderburn-Day.

För att det inte ska bli jobbigt att promenera runt i stan när du checkat ut från hotellet kan du kolla upp om det finns skåp eller någon förvaringsservice där du kan låsa in dina väskor.

Annons