Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bada i vin, öl eller mjölkchoklad – här är 6 udda europeiska resmål till din bucketlist

01 jul, 2021 
AvVeronica Henriksson
VINOTHÉRAPIE SPA, FRANKRIKE
Vad sägs som att bada i öl och ha samtidigt fri tillgång till en egen tapp eller varför inte ta ett dopp i ljummen mjölkchoklad? Här är sex udda resor i Europa!
Annons
TV: Se 6 udda europeiska resmål till din bucketlistBrand logo
TV: Se 6 udda europeiska resmål till din bucketlist

Längtan efter att lämna Sveriges gränser har aldrig varit större. Och när vi väl får sätta oss på ett flyg vill vi göra det med buller och bång – långt ifrån allt som charterresor och all inclusive har att erbjuda! Vill du göra resan extra speciell? Här är 6 tips på resmål och aktiviteter du sent kommer att glömma!

Ölspa i Prag: Beer spa Bernard, Tjeckien

BEER SPA BERNARD

Prag har allt en vill ha – och lite till. Billig (och god) öl, fantastisk arkitektur och stort utbud av restauranger. Som om inte det vore nog finns det också ett och annat ölspa att besöka.

Annons

Ja, för redan på medeltiden badade tjeckerna i öl och fördelarna sägs vara många: Hår och hud ska bli starkare och även blodcirkulationen samt lungkapaciteten ska öka.

Beer spa Bernard ligger i anslutning till ett femstjärnigt hotell och har tre badkar i trä som tillsammans rymmer sex personer. I badtunnorna hällds en stor skål av bland annat malen humle, örter, jäst och socker ner i vattnet. Du rekommenderas heller att inte duscha på 12 timmar efter badet, så att örterna får verka ordentligt. Förutom det har du såklart fri tillgång till öl från den öltapp som finns i anslutning till tunnan.

Upplev naturen: Hallstatt Lake Bled, Slovenien

Lake Bled, Slovenien

Är du en friluftsmänniska som älskar att upptäcka naturen och uppskattar att få andas friskluft? Då är Lake Bled, eller Bledsjön, som den kallas på svenska, destinationen för dig. Lake Bled som ligger i Slovenien finns med på många bucketlist för resmål att pricka av och vi förstår varför. Vattnet är klarblått, träden täta och mitt i sjön finns en otroligt vacker kyrka.

Annons

Bada i mjölk: Piena Muiza, Lettland

Älskar du mjölk? Då är det dags att packa väskorna och åka till Lettland! På Piena Muiza kan du nämligen hoppa i en badkar fyllt med mjölk. Hotellet menar själva att mjölk är en symbol för rikedom, hälsa och styrka och det är de lokala bönderna som förser spahotellet med mjölk. Det ryktas även om att barn får ta ett dopp i lite härlig mjölkchoklad.

Bestig berg: Trolltunga, Norge

Trolltunga

Du behöver inte resa långt för att få en ordentlig upplevelse. I Trolltunga i Tyssedal kan du uppleva et fantastisk utsikt – 1100 meter över havet! Till fots, i bil eller med gemensam buss, vilket sätt vill du ta dig upp för berget?

Annons

Vingård med vinspa: Vinothérapie Spa, Frankrike

VINOTHÉRAPIE SPA
VINOTHÉRAPIE SPA, FRANKRIKE

Det franska skönhetsmärket Caudalie har inte bara en rad olika skönhetsprodukter som innehåller vindruvor, utan erbjuder också behandlingar med vin på det egna hotellet Les Sources de Caudalie Hotel, som ligger i strax utanför staden Bordeaux i Sydvästra Frankrike. Dessutom kan du såklart också passa på att upptäcka vingårdarna i närheten.

Annons

Upptäcksfärd med båt: Giethoorn, Nederländerna

GIETHOORN, NEDERLÄNDERNA

I den lilla byn Giethoorn som hör till provinsen Overijssel, bor det cirka 2800 invånare. Men det lilla invånarantalet är inte det enda som är unikt med staden. Det finns inga bilvägar! All transport sker till fots, cykel eller med båt längst kanalen. Och på vintern? Då är det skridskor och skidor som gäller.

Foto: Privat, Instagram, TT

Annons