Villa Dagmar och glashus i Dalsland
7 otippade resmål du inte vill missa i Sverige i sommar
1:39

Efter reklamen: 7 otippade resmål du inte vill missa i Sverige i sommar

(1:39)

Slå på ljud

Det senaste året har varit en berg- och dalbana för den svenska hotellnäringen. Men, med vaccinets framfart kan förhoppningsvis hotellbranschen åter blomstra i sommar. Här är några nya hotell och boende vi ser fram emot att besöka i år.

77 semestertips för sommaren 2021 – hit drömmer vi om att resa på hemestern

Nya lyxiga hotell i stan 2021

Villa Dagmar, Stockholm

I maj slog boutiquehotellet Villa Dagmar upp portarna på Östermalm. Villa Dagmar andas internationell lyx och har hämtat inspiration från italienska renässanspalats och piazzor. På den mysiga innergården finns mat- och vinbar, restaurang, spa och blombutik. Som Italien – fast i Stockholm.

Läs mer om Villa Dagmar.

Clarion Tapetfabriken, Sickla

Clarions nyhet är, precis som namnet antyder, en ombyggd gammal tapetfabrik med tillhörande häftig interiör. Både kvällsmat och eftermiddagsfika ingår i bokningen, så du slipper anstränga dig. Stockholms city ligger 10 minuter bort med kollektivtrafik och i omgivningarna finns gott om fina möjligheter till aktiviteter som cykling, klättring, paddling och padel.

Öppnar: 15 juni 2021

Läs mer om Clarion Tapetfabriken.

Ruth Boutiquehotel, Stockholm

Hotell Ruth i Vasastan vill ge dig känslan av att du är hemma i någons dekadenta våning, och är inrett med specialritade och specialsnickrade möbler för att komma åt den rätta stilen. Ytterligare en anledning att besöka hotellet är att det, precis som på systerhotellet Frantz, serveras gräddtårta och (alkoholfritt) bubbel på frukostbuffén.

Öppnar: Juli 2021

Läs mer om Hotel Ruth.

Clarion Sea U, Helsingborg

I februari öppnade Helsingborgs nya designhotell Sea U med panoramautsikt över sundet. På taket finns en uppvärmd pool och takbar och hotellet huserar även en japansk-peruansk restaurang samt egna padelbanor och en yogasal.

Familjeanpassat och Naturhäng – nya boendealternativ 2021

Laguna Beach Family Camp, Öland

Laguna Beach Family Camp

På stranden i Mörbylånga växer ett familjevänligt surfcamp fram, ett koncept som även attraherar föräldrarna. Här bor man nämligen i lyxigt inredda tipis eller glampingtält, alla utrustade med eget kök, terass med utsikt mot havet samt stämningsfull belysning.

Ett perfekt resmål för den aktiva familjen – här bjuds på massor av vattenaktiviteter, allt från kanotpaddling och vindsurfing till yoga på stranden. Det finns också bland annat strandbio och minigolf och loungetält med festivalfeeling utlovas.

Öppnar: 12 juni

Läs mer om Laguna Beach Family Camp.

Dalslands Aktiviteter & Erikson Cottage

glashus i naturen

Foto: Jonas Ingman/Westsweden.com

Att det är bra för vår hälsa att vara i naturen vet nog alla. Och för några år sedan visade en studie från Karolinska Institutet dessutom att stressade människor som fick sova i ett glashus ute i naturen på bara några dygn uppvisade sänkt blodtryck, lägre stressnivåer och ökad kreativitet.

Sedan dess har man satsat på just glashus på ett flertal ställen i västsverige. I år har exempelvis Dalslands Aktiviteter och Erikson Cottage öppnat nya glashus. Njut av lugnet och utforska naturen i din egen takt. Här finns vandring, ridning, paddling och mycket annat att roa sig med.

Läs mer om glashusen i Dalsland.

Inspirerat av: Vagabond

7 spektakulära boenden att boka till Sverigesemestern

Mest läst