En 14-årig flicka vårdas på sjukhus i Ryssland, efter att i hemlighet varit gravid och fött barn på egen hand, skriver den ryska nyhetsbyrån TASS. Bebisen lades sedan i en frys av 14-åringen.

Flickan ska ha varit rädd för att berätta om graviditeten för sina föräldrar, som hon redan hade en ansträngd relation med – hon hade tidigare straffats fysiskt av pappan för att privata intima bilder på henne hade läckts. Brittiska medier rapporterar att varken föräldrarna eller hennes lärare i skolan kunde ana att hon var gravid.

Mamman trodde dottern var sjuk – men hade fött barn

Därför fick hon inte heller någon hjälp vid förlossningen. När 14-åringens mamma hörde skrik från sin dotter ringde hon efter läkare – men då var redan bebisen född, och hade lagts i frysen av den rädda 14-åringen.

– Mamman hade ringt en läkare för att flickan hade ont i magen. Mamman trodde att det var blindtarmsinflammation. När läkaren anlände berättade flickan att hon fött ett barn och lagt det i frysen, säger advokaten Nadezhda Boltenko till TASS, och fortsätter:

– Läkaren vände sig till polisen och flickan lades in på sjukhus.

Polisen berättar att när myndigheterna kom till lägenheten där bebisen föddes så hade bebisen legat i frysen i flera timmar, och gick inte att rädda. 14-åringen blödde så kraftigt efter förlossningen att hon också behövde åka in på sjukhus och vårdas. Enligt The Sun uppges hennes tillstånd vara "allvarligt".

Läs mer:

Brundtlands vassa kritik mot Sveriges coronastrategi: "Sjukdom och död"

Katrin Zytomierskas oro över uppfostran efter sonen Ringos ord'

Kändisar som slog igenom på sociala medier