Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Karols syster var hennes mamma – familjens lögn i 16 år

24 feb, 2021 
AvAino Oxblod
Fotograftiktok.
När Karol Lu var 16 år kom sanningen fram som hennes familj hade försökt dölja för henne hela hennes liv – hennes syster var egentligen hennes mamma.
Nu berättar Karol om varför föräldrarna ljög för henne, och hur hon upptäckte familjens hemligheter.
Annons
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskningBrand logo
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

Karol Lu, 31, växte upp i Polen med mamma, pappa och äldre syskon. Familjen levde fattigt, och föräldrarna behövde jobba mycket, så ofta blev Karol omhändertagen av sin 16 år äldre syster.

När Karol som 13-åring ville ha en kamera fick hon höra att hon behövde tjäna ihop pengarna själv, och hennes syster hjälpte henne få ett jobb på hennes pojkväns bondgård.

Det skulle dock dröja längre innan sanningen kom fram. Några år senare, när Karol hunnit bli 16 år och systern och pojkvännen gjort slut, så ringer han upp Karol och säger: ”Jag vet något som skulle vända ditt liv upp och ner”.

– I det ögonblicket visste jag att min äldsta syster egentligen var min mamma och att min familj hade ljugit för mig i 16 år. Han sa inte exakt hur det var, men jag kunde känna det i kroppen.

Karols mamma blev gravid som 16-åring – fick ljuga

På grund av det religiösa och konservativa området som familjen växte upp i, så gick Karols morföräldrar i taket när hennes mamma blev gravid med henne i 16 års ålder. De bestämde sig därför för att dölja graviditeten och sedan uppfostra Karol som om hon var deras dotter, och hennes 16-åriga mamma fick låtsas vara Karols syster.

Annons

När Karol fick veta sanningen valde hon dock att hålla den för sig själv, för att se om familjen själva skulle berätta för henne. Efter några veckor konfronterade hon sin nyfunna mamma. I dag har de lagt det hela bakom sig och har en fin relation, berättar Karol i videos på Tiktok, där hon delat med sig av sin historia.

Nu i efterhand tycker Karol det är konstigt att hon inte hade förstått det tidigare. Som barn upptäckte Karol till exempel att hennes syster stod som förälder till henne i hennes medicinska journaler – men det var inget hon reflekterade över då.

Källa: Unilad.

Annons