Under närmare fem årtionden öppnade numera 75-åriga Linda Herring och hennes make Bob sitt hem i Iowa för utsatta barn. Paret har varit fosterhem åt över 600 barn, där många hade medicinska problem som gjorde att andra fosterfamiljer inte ville ta in dem.

Lindas engagemang började redan på 70-talet, och socialtjänsten kunde ringa henne mitt i natten är ett barn behövde ett hem, och hon tog alltid emot dem. I familjens garage förvarade hon kläder i olika storlekar om barnen behövde, och levde alltid efter mottot: ”Om ingen annan kan älska eller ta hand om dem så kommer jag göra det”.

Men det var inte alltid lätt för henne – att lämna ifrån sig fosterbarnen gjorde ont.

– Jag grät när barnen skulle lämna mitt hem, oavsett hur länge de hade varit där. Det var så svårt för mig att säga farväl till dem. Jag ifrågasatte alltid varför jag fortsatte göra det, för det var aldrig lätt att säga hej då till ett barn. Men jag fortsatte för jag hade så mycket kärlek att ge de här utsatta barnen, har Linda sagt till CNN.

Familjen går i Lindas fotspår – blir fosterföräldrar

75-åringens osjälviskhet har också smittat av sig på hennes egna familj. Fyra av hennes biologiska barn har själv tagit in fosterbarn, och nu gör även tre av hennes barnbarn samma sak.

– Det krävs att man är en väldigt speciell person för att man ska öppna sitt hjärta och hem för barn. Det har varit en livsstil för dem som inte alla kan ha, men deras engagemang i barnen har varit tydligt. De gav helt enkelt kärlek när barnen behövde det som mest, säger barnbarnet Amber Herring till Today.

Amber Herring är minst sagt inspirerad av sina morföräldrar. Hon blev fostermamma när hon levde som ensamstående, och har haft 22 fosterbarn, varav tre har adopterats av henne.

– Precis som mina morföräldrar har jag valt att ta barn med medicinska eller särskilda behov som har svårare att få plats i fosterhem.

Läs mer:

Robert adopterade fem syskon

Maria Diemar stals som bebis och adopterades bort

Sofies mamma var alkoholist: ”Min barndom är dränkt i sprit och rök”

Mer läsning

Femina