1:54

Efter reklamen: Friidrottare Khaddi Sagnia berättar om sin fattiga uppväxt i intervju med Carina Bergfeldt

(1:54)

Det var en kall vinterdag i Minnesota och Nicole Heintz var på väg till jobbet med sin bil närhon behövde stanna för att tanka på en bensinmack.

Men när hon stannade bilen upptäckte hon något som skulle förändra henne.

”När jag körde upp till pumpen så stannade jag bilen och såg den här medelålders mannen stå och gråta vid bensinpumpen. Jag började undra vad som hade hänt den här mannen och när jag klev ut ur bilen och kollade på honom kändes det som att mitt hjärta skulle stanna”, skriver hon hjärtskärande i en post på Facebook, som har fått spridning och bland annat delats av Top 5.

Kvinnans tårfyllda vädjan: Sluta fråga kvinnor när de ska skaffa barn

Det Nicole reagerade på först var att mannen hade på sig flipflops med trasiga strumpor, trots att Minnesota får iskalla vintrar och den här dagen var det 12 minusgrader ute. När hon sedan kollade mot hans bil kunde hon se mannens fru i passagerarsätet, som höll händerna för ansiktet, samtidigt som det satt två tonårstjejer i baksätet under en filt.

Nicole frågade mannen hur allt stod till.

”Han tittade på mig och jag kunde se att han var på vippen att ge upp för han försökte inte ens dölja sina tårar när han sa 'Jag kan inte ens försörja min familj'”, berättar Nicole på Facebook.

Hjälpte med bensin och kläder

Hon bestämde sig för att betala för mannens bensin. I det ögonblicket kom frun ut ur bilen, och började gråta när hon fick höra om främlingens goda gärning.

Nicole såg att även fruns kläder var trasiga och smutsiga, och insåg att hon som av en händelse faktiskt kunde hjälpa till även på den punkten.

Adopterade kvinnans upptäckt: Mina föräldrar köpte mig olagligt

”Flygbolaget hade förlorat delar av mitt bagage på väg till Minnesota från Kalifornien och jag hade behövt städa garderoben för att hitta saker att ha på mig, och göra av med massa saker. Alla de sakerna hade jag inte hunnit göra mig av med än, så de låg bara i bilens baksäte och i bakluckan. Jag öppnade min bil och sa åt kvinnan att ta vad hon ville”, skriver Nicole.

Kvinnan var snabb med att hämta sina döttrar, och de klädde på sig lager på lager med Nicoles gamla kläder.

Händelsen skapade lite uppståndelse på bensinmacken, och innan den fattiga familjen visste ordet av så hade de fått en jacka till pappan och ett presentkort.

”Aldrig i mitt liv hade jag kunnat tro att sånt här kunde hända på en mack med en grupp totala främlingar”.

Sarahs make dog tragiskt – sex månader senare väntade hon hans barn

Utvald läsning

Femina