Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Adopterade kvinnans upptäckt: Mina föräldrar köpte mig olagligt

13 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT/People.
När Jane Blasio fick veta att hon var adopterad började hennes jakt på sanningen om sina biologiska föräldrar.
Hon upptäckte då en fruktansvärd sanning – hennes adoptivföräldrar hade köpt henne illegalt.
– Det är inte kärlek, det är desperation, säger Jane Blasio till People.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Sex år gammal får Jane Blasio veta att hon och hennes fem år äldre syster Michelle är adopterade. Det är deras adoptivpappa Jim som berättar det för dem vid köksbordet i Akron, Ohio, 1971.

Även om hon som sexåring inte riktigt förstår vad det innebär, och inte heller bryr sig nämnvärt i början, så sår informationen ett frö i Jane, som under uppväxten blir allt mer nyfiken på vilka hennes biologiska föräldrar är, och vad som hände med dem.

– Det var som att det ögonblicket brändes in i mig, säger 56-åriga Jane Blasio, som är federal polisofficer, till People.

Upptäckten: Föräldrarna köpte henne olagligt

Jane Blasio letar efter sina biologiska föräldrar i flera årtionden innan hon lyckas upptäcka sanningen – och den är inte vacker. I jakt på sina egna föräldrar avslöjar Jane hur läkaren Thomas Hicks i Georgia sålde över 200 barn illegalt under 50- och 60-talet.

Annons

Hicks kunde bland annat ljuga för mammorna och säga att deras nyfödda barn gått bort under förlossningen, medan han i andra fall övertalade dem att ge upp sina barn för adoption. Han sålde sedan barnen för 800-1000 dollar, och förfalskade sedan födelsecertifikatet så att adoptivföräldrarna stod som de biologiska föräldrarna.

Jane med sina adoptivföräldrar och syster.

– Min pappa visste att det Hicks gjorde var olagligt, men min mamma ville ha en bebis och visste ingenting, så min pappa var beredd att göra vad som helst för att göra henne lycklig, berättar Jane Blasio.

Mammans önskan före sin död – berätta sanningen

1988 gick Janes mamma Joan bort i cancer, men inte innan hon tvingade sin make att berätta sanningen för döttrarna. Det hon fick veta av sin pappa gjorde att hon tillbringade tre årtionden åt att undersöka Hicks klinik. Jane har nu hjälpt många av de andra ”Hicks-barnen” att hitta sina biologiska släktingar.

– Mina föräldrar köpte ett barn på ett sätt som inte gav mig några andra alternativ än att leta och kanske inte hitta några svar. Det är inte kärlek, det är desperation.

Annons