2:11

Efter reklamen: Maria Montazami avslöjar tricket för att bli en bra mamma

(2:11)

26-åriga Jimmy Antram har rest över hela världen – på sin mamma Nikis axlar. Niki var bara 17 år gammal när hon födde sonen, som det snart skulle visa sig hade både fysiska och mentala funktionsnedsättningar, samt var blind. Men det var inget som Niki lät sig nedslås av. Istället svor hon att sonen skulle få ett fullbordat och äventyrligt liv tillsammans med henne.

90-åriga syskonen räddade livet på sin äldsta syster

Jimmy har en rullstol, men den har Niki aldrig tyckt om att använda. Istället har hon alltid burit sonen på ryggen, eller hjälpt honom att gå själv kortare sträckor. Tillsammans har mor och son, som bor i Queensland i Australien, rest både till Hawaii och Bali.

Så gör mamman när de reser ihop

I en intervju med Daily Mail Australia berättar Niki Antram hur hon planerar resorna in i minsta detalj för att underlätta för både sonen, sig själv och ställena de besöker.

– Även om jag vet att det är okej så gillar jag att informera företagen för att ge dem en förvarning om oss, och vara säker på att de förstår och är okej med att vi är där, säger hon om att hon ringer till alla hotell och restauranger i förväg.

Kvinnan delade rum på sjukhuset – med exets gravid fru

Niki säger att hon har tur i att sonen har liknande intressen som hon själv – han tycker också om att bada, vara ute i naturen och gå på äventyr.

– Jag kommer alltid hitta sätt att ge Jimmy det bästa och mest äventyrliga livet, och för det mesta är det de enklaste sakerna han tycker om att göra mest.

Under pandemin har familjen inte kunnat resa som tidigare, och istället rört sig i sitt lokala samhälle med en cykel.

– Han är min inspiration. Jag ser hur han alltid är glad och ler... Han ser inte mig på ett konventionellt sett, men jag är säker på att han har en bild av hur jag ser ut i sitt huvud.