1:32

Efter reklamen: Adoption - det här gäller i Sverige

(1:32)

Det var 1997 som den då tvååriga Guo Xinzhen rövades bort från sitt hem i östra Kina, till hans föräldrars stora skräck. Efter kidnappningen genomförds en polisundersökning där det samlades in dna-bevis, men trots det kunde man inte lösa fallet.

Men Guo Xinzhens föräldrar vägrade ge upp hoppet och sluta leta efter sin son. I stället reste pappa Guo Gangtang igenom hela Kina på motorcykel för att sätta upp lappar och leta efter sitt älskade barn. Genom åren har han färdats 50 000 mil och använt sönder tio motorcyklar, samt satt sig i ekonomisk skuld för att försöka hitta sitt barn.

Sonen återfunnen efter 24 år

Nu kan Guo Gangtang äntligen sluta leta – för sonen har efter 24 år kunnat hittas, och familjen är nu återförenad. Det var med hjälp av dna från sonens rum, samt ansiktsigenkänningsteknik, som polisen till slut kunde hitta den kidnappade pojken, som nu hunnit fylla 26 år. Man har också gripit en man och en kvinna som misstänks för kidnappningen, och som i förhör har erkänt.

Kvinnan såg en man gråta vid bensinpumpen – sen ändrades allt

Både mannen och kvinnan ska ha berättat för polisen att kvinnan var den som förde bort Guo Xinzhen från hans hem 1997, och att mannen sedan mötte upp henne – för att tillsammans sälja pojken. Vem pojken såldes till och hur hans liv har sett ut i 24 år är ännu oklart.

Tiotusentals barn beräknas kidnappas i Kina varje år, och för att komma till rätta med problemet har man infört en nationell databas för att kunna spåra försvunna barn. Det hjälpmedlet har hittills kunnat göra så att 4700 barn har kommit till rätta.

Källa: SVT.

Adopterade kvinnans upptäckt: Mina föräldrar köpte mig olagligt

Utvald läsning

Femina