0:56

Efter reklamen: 5 kändisar som blivit föräldrar under 2021

(0:56)

2008 skapade Thomas Beatie rubriker över hela världen då han intervjuades av Oprah Winfrey och förklarade att han var gravid.

Sedan dess har mycket hänt – både i samhället och för Thomas själv.

Kvinnan tog sin advokatexamen – medan hon födde barn

– När min historia blev känd fanns det inte en enda transman i offentligheten. De flesta hade aldrig ens hört talas om begreppet, berättar han för Today Health och säger att även om folk kände till transpersoner visste de sällan att en transman kunde få barn.

Thomas Beatie när han intervjuades av Oprah.

TT

Fött två barn till

Gravidbilderna på Thomas och hans fru Nancy Beatie blev virala och han skrev en bok, "Labor of Love", om sina upplevelser. Han blev också huvudperson i en fransk realityserie.

– Det var en bergochdalbana. Men jag ångrar inget, säger Thomas Beatie.

Efter att Thomas och Nancys första barn, Susan, föddes 2008 kom Thomas att föda ytterligare två barn. Paret har sedan dess separerat och 2016 gifte sig Thomas med sin nuvarande hustru Amber – de fick barn tillsammans 2018 och det var Amber som födde.

Thomas Beatie är i dag 47 år gammal och lever ett betydligt mer tillbakadraget liv än tidigare. Familjen bor i Phoenix i USA där han arbetar inom finansvärlden.

I dag lever Thomas Beatie ett mer tillbakadraget liv.

Steve Meddle/REX

Men han blir fortfarande ihågkommen som "den gravida mannen" och det har han absolut ingenting emot.

Väntar barn med pojkvännen – tolv månader efter hans död

Blev hårt ansatt i media

– Jag ser inget fel med att vara en gravid man, säger han till Today Health.

– Jag var så stolt över att bli pappa, och jag är fortfarande stolt. Jag är så stolt över att det var jag som satte mina barn till världen.

Thomas är också glad över att världen har förändrats – även om det forfarande finns fördomar är det inte alls som det var för 13 år sedan när han fick utstå en hel del bara för att han berättade sin historia.

– Folk sa saker i tv och tidningar som de i dag hade fått sparken för direkt, säger han.

Utvald läsning

Femina