Det var 1974 som Bob McLaren och DeeDee Zweibel träffades för första gången. Han, som då var 23 år, jobbade som musiker i ett band på en kryssning, medan DeeDee, 26, var kabaretdansare.

– Mina bandkolleger sa ”ni spelar inte i samma liga Bob” men jag lyssnade inte. Jag visste att hon var tjejen för mig.

De två blev snabbt ett par, och under tre månader av brinnande förälskelse levde de på kryssningsfartyget, och klev i land på ställen som Australien, Japan och Barbados.

När kryssningen var över hade de två bestämt sig för att slå sig ner i Bobs hemland Skottland, men när allt kom till kritan så kunde inte DeeDee genomföra det, och paret tvingades bryta upp. Bob var förkrossad.

Bob gifte sig två gånger

Men med åren gick livet vidare. Bob blev statstjänsteman, gifte sig med sin Helen och fick fyra barn – men han glömde aldrig DeeDee, precis som hon aldrig glömde honom.

Medan Bob berättade om sina glada minnen av den forna kärleken på kryssningen för sin familj och vänner, så fick DeeDees vänner höra om hennes äventyr med en stilig man.

Efter 31 år som lycklig gift med Helen gick hon bort i leukemi. Bob hittade kärleken på nytt Jo, som blev hans andra fru. Men även hon blev sjuk i cancer, och dog 2015.

Men innan Jo dog kom hon med ett önskemål – hon ville inte att maken skulle leva resten av sitt liv ensam.

– Jo diagnostiserades 2009, bara två veckor efter vår smekmånad, och jag tog hand om henne genom sjukdomen under sex år. Det var förkrossande och Jo var så orolig för mig och vad jag skulle göra utan henne, säger Bob till The Mirror och fortsätter:

– Jo ville att jag skulle fortsätta med mitt liv och ha en ny relation efter att hon dött. Hon bad mig återkoppla med gamla vänner. Sen föreslog hon DeeDee, skådespelaren från LA som jag alltid hade pratat om.

Bob sökte upp DeeDee efter alla år

Ett år efter andra hustruns död tog Bob mod till sig och hörde av sig till DeeDee på Facebook. Efter den initiala chocken så tog det inte lång tid innan de två hittade tillbaka till varandra, och Bob kom på besök i USA.

De två kastade sig över varandra på flygplatsen, men när de skulle bestämma över framtiden så var DeeDee åter igen osäker. Det hela löste sig snabbt med hjälp av amerikanska migrationsverket, som krävde att Bob skulle skaffa ett riktigt visum – något han bara kunde få om de två gifte sig.

Den 13 mars 2020 gifte sig paret – 46 år efter att de först träffats.

– Vi är själsfränder. Vi säger och tänker samma saker och kan inte leva utan varandra. Allt jag vet är att det var menat att bli så här, säger Bob.

Megan Fox pojkvän bär modellens blod runt halsen – visar upp smycket

Mer läsning

Femina