Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Brenda trodde hon var infertil – blev gravid med femlingar

27 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografFAcebook.
Brenda Raymundo och hennes make Alejandro försökte skaffa barn i flera år, och Brenda fick höra att hon troligtvis var infertil.
Efter att ha tagit hjälp av hormonbehandling visade det sig att så inte var fallet – Brenda hade plötsligt fem barn i magen.
– Vi var båda i total chock, berättar hon för The Sun.
Annons
5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det tillBrand logo
5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det till

Brenda Raymundo, 28, och maken Alejandro ville inget hellre än att bli föräldrar, men fick höra att det skulle vara svårt för dem att få barn. På grund av att Brenda, som bor i Dallas, har diagnosen PCOS var parets försök att starta familj fruktlösa i flera år.

Efter tre år av försök att bli gravid valde Brenda att söka läkarhjälp, och påbörjade en hormonbehandling som skulle göra det lättare att bli gravid – och det fungerade med besked.

När hon gick på sitt första ultraljud fick hon sig sitt livs största chock. Medan hon trodde att hon skulle ha en bebis i magen, så visade det sig att hon lyckats femdubbla det.

Grät av chock – gravid med femlingar

På grund av coronapandemin fick maken Alejandro inte följa med in på ultraljudet, så Brenda fick berätta nyheten för honom över videosamtal-

Annons

– Jag grät av chock när jag Facetime:ade med Alejandro efter ultraljudet och sa att det inte var ett barn där inne, utan fem. Han trodde jag skämtade, men sen såg han att jag grät på riktigt och insåg att jag inte gjorde det. Vi var båda i total chock, säger Brenda till The Sun.

Eftersom en femling-graviditet innebär stora risker för både foster och mamma fick Brenda gå på undersökningar varje vecka. I vecka 27 var läkarna rädda att Brenda skulle gå in i en för tidig förlossning.

– Det var tufft för jag behövde gå på alla undersökningar själv utan Alejandro, på grund av coronarestriktionerna. Och jag behövde vara på sjukhuset utan honom också. Han tilläts bara komma in för förlossningen.

Stor omställning för familjen

31 veckor gravid födde Brenda barnen den 17 maj i år – Alejandro, Lelalni Amara, Antonio och Humberto. Barnen mådde bra efter förlossningen, men behövde ändå tillbringa en dryg månad på sjukhus, då de bara vägde mellan 1,3 och 1,7 kilo vid förlossningen.

Annons

– För att vara femlingar hade de alla bra vikt, och de mådde bra också, vilket var otroliga nyheter. Vi kände oss lyckligt lottade.

Att ställa om hemmalivet från att vara ensamma till att ha fem barn på en gång har varit en enorm förändring.

– Det är totalt kaotiskt. De äter var tredje timme, och vi försöker mata dem alla samtidigt, annars väcks alla från tuppluren när en vaknar hungrig. Turligt nog bor vi med min mamma för tillfället, så hon hjälper mig med ett extra par händer.

Trots det skulle de inte vilja förändra någonting, menar Brenda.

– Vi får ingen sömn, men vi kunde inte vara lyckligare och skulle inte ändra det för något i hela världen. Vi känner oss välsignade gånger fem.

Annons