64-åriga Winston Blackmore är grundare till sekten Bountiful, och kallas för Kanadas mest kända polygamist. Han är pappa till 150 barn i åldrarna ett till 44, som han har fått med 27 olika kvinnor.

Nu väljer tre av barnen – sönerna Merlin, Murray och Warren – att gå ut och berätta om sitt liv i den familjefokuserade sekten.

I olika videos på sociala mediet Tiktok berättar bröderna nu om sina uppväxter i den omtalade kulten kring sin pappa. 19-åriga Merlin och 21-åriga Warren har samma mamma, medan 19-åriga Murray är deras halvbror och kusin samtidigt – deras mammor är nämligen systrar.

Winston Blackmore med delar av sin familj.

Jonathan Hayward/TT.

Alla tre har nu lämnat pappans släkt och är i stället nära sina mammor. De hoppas nu att nästa generation kommer ”vara en familj, inte en sekt”. De var också tvungna att lämna sekten innan de vågade berätta om sina upplevelser.

– Jag ville prata om det men jag var tvungen att ta mig därifrån, för jag var rädd att någon skulle dyka upp hemma hos mig och göra något för att jag pratade om hur jag uppfostrades som barn. Jag har velat prata om det i flera år och äntligen har jag möjlighet att göra det, säger Merlin i en video.

I en annan video förklarar 19-åriga Merlin att han på ett sätt är trilling. Han har nämligen två syskon födda samma dag och år som han själv – de delar bara inte samma mammor. Syskonen som har valt att stanna i sekten har han inte så mycket kontakt med i dag.

Trots mängden syskon var födelsedagsfesterna ganska normala menar han. Man firade med sina helsyskon och nära vänner, som de flesta andra också gör.

Gick i klass med 18 släktingar – alla födda samma år

Som mest hade pappan 27 olika fruar samtidigt, där många av fruarna var systrar med varandra. Warren berättar att syskonen gick i en skola som drevs av pappan, och att de i hans klass var 19 elever – där alla var födda samma år och var släkt med varandra.

– Jag hade fem bröder, fyra systrar, sju kusiner och två syskonbarn i min klass. jag gick i skolan med mina syskonbarn, för vi var lika gamla, säger han i videon, skriver Daily Mail.

Fram till 2002 var Winston Blackmores familj medlem i Fundamentalistiska Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga, då Winston blev utesluten från kyrkan efter en konflikt med ledaren Warren Jeffs. Splittringen gjorde att en del följde med Blackmore, medan andra följer Jeffs – vissa av dem Blackmores tidigare fruar. Jeffs sitter dock nu i fängelse, dömd för sexuella övergrepp.

Läs mer:

Därför pratar inte Nicole Kidman om barnen Bella och Connor Cruise

Emma Gembäck om tiden i Knutbysekten: ”Vi trampade på människor”

Linnéa växte upp i Knutbysekten: "Sjuka grejer"