Linnéa Kuling var bara fem år när hon och hennes familj flyttade till Knutbysekten i Uppland. Men efter en tid i sekten blev hennes mamma utfryst av församlingen – något hon inte fick berätta för Linnéa. I stället var det "Kristi brud", omskriva Åsa Waldau, som berättade för Linnéa att hennes mamma var så egoistisk att hon inte brydde sig om sin egen dotter längre.

– Hon blev död i mina ögon. Jag kände mig föräldralös. När Åsa öppnade sitt hem för mig så kände jag mig omhändertagen. , säger Linnéa Kuling i Nyhetsmorgon.

Fick familjen splittrad av Åsa Waldau

Kuling fick flytta in i Åsa Waldaus hem, och "Kristi brud" började kalla henne för sin egen dotter. Det är först nu i efterhand som Linnéa insett hur Waldau splittrade hennes familj.

– Det är det som är så jobbigt nu i efterhand – jag var ju inte föräldralös. Hon hade ju förstört min familj, som var en bra familj innan.

I sin bok Knutbyflickan berättar nu Linnéa Kuling om sin speciella uppväxt i sekten.

– Även för mig är det så mycket konstigt som har hänt. När jag läser det jag har skrivit känns det som att jag har hittat på, för att det är så sjuka grejer, säger hon och fortsätter:

– Det är så mycket sjuka situationer. Hur ledarna har betett sig. Vad de har sagt till oss ungdomar, all skit de har matat oss med. Som man tyckte var konstigt då, men som man ändå hade någon slags förståelse för.

Läs mer:

Emil i Lönneberga-skådespelaren Maud Hansson Fissoun död

Mamma mia-stjärnans insikt efter sjukdomen

Därför är ljusstaken med de tre vise männen årets snackis