1:15

Efter reklamen: Fem scener från bröllopsfilmerna vi aldrig glömmer

(1:15)

Barnfritt bröllop kan både uppmuntras och förarga, beroende på vem man pratar med. Att få fira kärleken med sin livspartner utan risk för barnskrik är en rätt man har eller tar sig – men det är inte populärt för alla.

I ett uppmärksammat inlägg på internetforumet Reddit, som sajten She knows har uppmärksammat, så är det en blivande brud som har ett problem hon behöver hjälp med. Hon och fästmannen hade sedan länge bestämt sig för ett visst datum att gifta sig på, som betydde mycket för dem. Datumet råkade vara hennes mammas födelsedag, och paret frågade om lov innan de bestämde sig för det – mamman gillade tanken på att dela sin födelsedag med dotterns bröllop.

15 kändisbarn med väldigt kända gudföräldrar

”En av mina systrars barn (8 år) har sin födelsedag på samma dag. Så vårt nästa telefonsamtal var till henne för att berätta att vi skulle välja det här datumet och att bröllopet med största chans kommer vara barnfritt eftersom vi inte har råd att bjuda in alla. Då sa hon 'ja, gör vad ni vill, du behövde inte ringa och fråga'”, skriver den blivande bruden på Reddit.

Men nu har det blivit annat ljud i luckan. Paret skickade nyligen ut sina bröllopsinbjudningar till sist, efter att ha väntat ut pandemin, och nu är systern missnöjd med datumet som hon tidigare hade godkänt. I stället ringde hon och frågade om uppmaningen ”snälla, lämna barnen hemma” verkligen innefattade även barn inom brudens familj.

Jennie Hammar har blivit mamma igen – det ska bebisen heta

Systerns missförstånd kan förstöra bröllopsplanen

Efter att bruden sagt att jo, det gäller även dina barn syrran, så fick hon höra att systern lovat dottern att de skulle ha kul och dansa på mosters bröllop – trots att bruden hade ringt och kollat att det var okej att ha det barnfria bröllopet på systerdotterns födelsedag.

Nu råder det delade meningar om vem det är som har rätt här – bruden som planerar sitt bröllop på systerdotterns födelsedag samtidigt som hon inte får komma, eller brudens syster som lovar sin dotter saker hon visste inte skulle kunna ske.

”Uppenbarligen blev det missförstånd när du diskuterade det här med henne, men situationen so den är nu är att hon har ett barn som ser fram emot att gå på bröllopet och vad hon än bestämmer så kommer hon göra en av sina viktigaste personer i livet besvikna”, sammanfattar en person dilemmat.

”Jag kan inte riktigt skuldbelägga din syster om hon bestämmer sig för att stanna hemma från bröllopet för att vara med sitt barn i stället, jag kan inte se att någon åttaåring skulle förstå varför mamma har övergett henne på hennes födelsedag”, tycker en annan.

”Jag får inte komma på min väns bröllop – om jag inte klipper mig”

Mer läsning

Femina