En brud inför sitt bröllop.
0:59

Efter reklamen: Stjärnornas bröllopsklänningar - som vi minns lite extra

(0:59)

När man blir bjuden till ett bröllop känner man sig lätt utvald och hedrad – speciellt om det är ett mindre bröllop nu under pandemin. Men bara för det så ska man inte behöva gå med på vad som helst. Eller?

En kvinna berättar nu om ett speciellt dilemma, som fått spridning på internet och plockats upp av The Mirror. Hon har nämligen hamnat i en situation där hon måste välja mellan sin vän – och sitt hår.

”Jag har långt, blont hår i väldigt god kvalitet. Det tog mig år att lära mig ta hand om mitt hår så det ska vara som finast och sen hålla det på den nivån. I stort sett – mycket tid, ansträngning och pengar på hårvårdsprodukter har investerats”, skriver personen på forumet Reddit.

Brudens krav på vännen: Klipp håret

Men inför bröllopet har bruden nu ställt ett krav på vännen för att hon ska få komma på bröllopet överhuvudtaget.

”Min vän, som har nästan identisk hårfärg som mig, men i en kort frisyr och sämre hårkvalitet, bad mig att klippa håret före bröllopet eller åtminstone färga det. Hon säger att om jag står i närheten av henne på bröllopsbilderna, så kommer hon se dålig ut i jämförelse, och att det är hennes dag”, skriver kvinnan på Reddit.

Bröllopsskandalerna som skakade världens kungahus

Nu är den stundande bruden upprörd över att kvinnan sagt att hon behöver tänka på saken.

”Jag vet att hår växer tillbaka och att jag kan förlora vänskapen för alltid om jag inte lyssnar på henne. Men tanken på att klippa håret eller färga det för att göra det fulare när jag har investerat så mycket i det, det gör mig ledsen. Jag sa till henne att jag behövde tänka på saken, men då sa hon att om jag ens behöver fundera så säger det något om hur lite hon betyder för mig, och att hon måste fundera över om jag ens är bjuden”, skriver kvinnan.

Kritiken mot brudens krav

Hon avslutar med att skriva att hon inte heller får plats med sitt långa hår under en peruk, och att bruden sagt att det inte duger att sätta upp håret.

Nu stöttas kvinnan, och får medhåll i att brudens krav är orimliga.

”Väldigt sorgligt att din vän tycker att vara brud innebär att hon har makten att kräva det där och är redo att förstöra er vänskap över en så liten grej”, skriver en person.

”Jag hade skippat bröllopet helt vid det här laget. Det är inte värt ansträngningen”, skriver en annan.

”Ditt hår är ditt hår, och ingen har rätt att kräva att du ska ändra på det för något”.

8 oförglömliga bröllopsklänningar från filmer och tv-serier

Mer läsning

Femina