Den 13 augusti 2018 mördas 34-åriga Shanann Watts, som är gravid, och hennes två döttrar, fyraåriga Bella och treåriga Celeste. Personen bakom dådet är någon de har trott sig kunna lita på – maken och pappan, Chris Watts, 33.

När Watts familj försvann spårlöst spelade han först rollen som den sörjande familjefadern, och bad allmänheten om hjälp att hitta sin familj, innan det till slut kom fram att det var han som låg bakom deras försvinnande och död, och erkände för polisen.

Chris Watts berättade då att han hade inlett en otrohetsaffär, och berättat det för sin fru som då hotade med att han inte skulle få träffa sina barn i framtiden. Hotet ska då ha fått honom att "tappa fattningen", och begå morden.

Parets döttrar, som Chris Watts mördade.

I dag är Chris Watts dömd till fem livstidsdomar på ett fängelse i Wisconsin, USA, med maximal säkerhet.

Föräldrarnas stöd till Chris Watts – trots morden

Genom det hela har Chris Watts aldrig förlorat stödet från sina föräldrar – mamma Cindy Watts och pappa Ronnie Watts vägrar erkänna att sonen gjort något fel, och har försökt skylla problemen i sonens relation på svärdottern Shanann Watts.

Cindy Watts menar att Shanann Watts var den som var kapabel att mörda parets barn, och att det var hon som var den instabila i relationen.

– Han var normal, han hade inte temperament, han var lättsam precis som sin pappa. Han är inte ett monster, har Cindy Watts sagt, skriver ABC11.

Chris Watts mugshot, när han greps av polisen.

Ronnie Watts har svårt att gå vidare från tragedin, men fortsätter stötta sonen, trots att han dödat deras barnbarn.

– Vi älskar fortfarande vår son oavsett vad och vi saknar våra barnbarn. Vi försöker se framåt men det är väldigt svårt, har Ronnie Watts sagt till The Sun.

Shanann Watts familj har själva gått ut och försvarat henne mot Chris Watts föräldrars anklagelser, och menar att hon var en fin mamma.

– Alla som känner Shanann vet att det här inte är sant, säger familjen om Cindy Watts uttalanden.

Nu finns dokumentären "American murder: The family next door" om Watts-morden, på Netflix.

Läs mer:

Märket säljer trasiga strumpbyxor – för 1600 kronor

Marianne Rundström blev lurad på internet: "Skammen"

Brustet hjärta? Det händer i kroppen när ett förhållande tar slut