Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Eileen återförenades med sin 103-åriga mamma – efter 81 års letande

26 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografBBC.
Eileen Macken letade upp sin mamma efter 81 år.
Eileen Macken undrade i 81 år över vem hennes mamma var – men till slut lyckades hon hitta henne.
2019 återförenades då 82-åriga Eileen med sin 103-åriga mamma, och fick äntligen svar på alla frågor.
– Jag fick veta att hon levde vid 103 års ålder och inget kunde hindra mig från att åka och träffa henne, har Eileen berättat.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

I hela sitt liv undrade Eileen Macken var hon kom ifrån. Den irländska pensionären lämnades på barnhem när hon var ett år gammal, och visste ingenting om sitt ursprung och vem hennes mamma var.

Men efter över 80 år av letande, så lyckades den då 82-åriga Eileen äntligen hitta rätt 2019. Hon valde nämligen att be om hjälp på det populära irländska radioprogrammet RTE Liveline show, där hon gick ut och frågade lyssnarna om de kunde hjälpa henne att hitta sin mamma.

En lyssnare som jobbade med släktforskning tog kontakt med Eileen Macken, och hjälpte henne att leta upp hennes mamma, som nu bodde i Skottland.

Eileen åkte hem till sin mamma – berättar om mötet

I april 2019 åkte Eileen tillsammans med maken George och dottern samt dotterns make till Skottland, för att träffa mamman. Familjen motsade sig först att göra resan, men Eileen gjorde klart att det inte fanns något som skulle få henne att ändra sig.

Annons

– Jag fick veta att hon levde vid 103 års ålder och inget kunde hindra mig från att åka och träffa henne, har Eileen berättat.

När Eileen kom fram till adressen så möttes hon av en man, och hon förklarade sitt ärende – hon hade åkt från Irland för att träffa sin mamma. Eileen fick komma in och träffa sin mamma, och det var självklart för dem båda att de var mor och dotter, trots att det gått 81 år sedan de sågs sist.

– Jag visste att hon var min mamma, och jag sa till henne: ”Vet du att jag är din dotter?” Och hon bara tittade upp på mig och tog min hand, och vi hade ett fint samtal, berättade Eileen för BBC efteråt.

Eileen upptäckte också att hon hade två halvbröder, som var ungefär 10 år yngre än henne.

Annons