Barry Newman fick hjälp av sin gamla kärlek.

Efter att ha levt hälsosamt år efter år och värderat sin form högt, så började 54-åriga Barry Newman känna att han lätt blev andfådd – till sist så illa att han föll ihop. Efter flera läkarundersökningar upptäcktes det att Barry hade en hjärtmuskelsjukdom, som antagligen orsakats av ett virus. Hans hjärta fungerade så dåligt att en hjärttransplantation såg ut att vara den enda lösningen på hans problem, och han fick byta till ett annat sjukhus.

– Bara jämfört med året innan så kändes det som att min kropp var trasig, all min styrka var borta och jag fruktade att jag inte skulle få se min son Robert ta studenten, säger Barry till The Mirror.

Läkarna trodde Danielles make skulle dö – men hennes kyss ändrade allt

I slutet av 2014 får Barry veta att han ska få hjälp en hjärtfysioterapeut för att få ordning på hjärtat – och Barry inser då att det är hans gamla ungdomskärlek Nicki Simpson som ska hjälpa honom. De två var tillsammans en kort period på 80-talet när de var ute och festade mycket.

– Vi var ihop när vi var 19, men gled ifrån varandra och hade inte setts sedan dess. Vi klickad direkt, och skrattade åt alla gamla minnen. På nästan ingen tid alls hade vi blivit ett par igen, nästan tre decennier senare.

Nicki Simpson.

Nicki Simpson.

ITV.

Får stöd i ungdomskärleken under tuffa tiden

Nicki blir både ett professionellt och privat stöd för Barry, och ser till att han får en defibrilator som kan starta hans hjärta automatiskt om det stannar.

Det var först tre år senare som Barry fick höra talas om en banbrytande behandling med stamceller som skulle kunna hjälpa honom. Med hjälp av sonen tog han kontakt med den kliniska studien som gjort behandlingarna, och i november 2018 genomgick han en vecka av stamcellsbehandling – med oerhörda resultat.

– Medan vissa hjärtläkare jag pratat med fortfarande är skeptiska till min stamcellsbehandling, så talar faktan sitt tydliga språk. Mitt hjärta har nu en kapacitet på 26 procent, jag tar inte alla mediciner jag behövde innan, jag kan träna ordentligt och jag mår fantastiskt, säger Barry.

Barry ville sedan fria till sin nygamla kärlek Nicki, men när han sa att han hade något stort att berätta blev Nicki rädd att han fått tillbaka hjärtproblemen. I stället fick hon se en förlovningsring.

– Nicki hade varit min hjärtfysioterapeut sedan jag fick diagnosen med mitt hjärtproblem, så hon visste bättre än någon vad hon gav sig in på när hon sa ja. Men på ett ögonblick gav hon mig en stor kram och kyss, och sa att hon skulle älska att bli min fru.

Änkans ord till bortgångne maken får alla att skratta och gråta