Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Föräldrarna fick obotlig cancer samtidigt – barnen kan bli föräldralösa

05 mar, 2021 
Britten Adam Gravely träffade sin australiska fru Caitlin under en resa, och inom loppet av några år hade de gift sig och fått två barn.
Nu riskerar barnen bli föräldralösa – när både Adam och Caitlin diagnostiserats med obotlig cancer med tre månaders mellanrum.
– Vi hoppas och ber varje dag att behandlingen de får ska fungera, och att de har år kvar och inte månader, säger Adams syster Emma till Daily Mail.
Annons
Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdomBrand logo
Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdom

Det var 2009 som brittiska Adam Gravely, som reste runt i Australien, träffade sin blivande fru Caitlin via onlinedejting, och blev kvar i landet. 2014 gifte de sig, och 2018 fick de dottern Thea. I oktober 2020 föddes parets andra barn, Fearn.

Men det var också där mardrömmen började.

Under graviditeten hade Caitlin haft ont i magen, men det var först när hon födde dottern som anledningen uppenbarade sig. Efter en undersökning diagnostiserades hon i november med långt framskriden cancer i tarmen, som läkarna snabbt kunde konstatera inte kommer gå att bota. Den har också nu spridit sig till levern.

Familjens mardröm – båda föräldrarna sjuka i cancer

Men bara tre månader senare, i februari i år, kom nästa hemska besked – Adam hade också drabbats av cancer i bukspottskörteln, även den i spridningsgrad fyra och antas vara obotlig.

Annons

Samtidigt som den lilla familjen går igenom ett ofattbart scenario, så kan Adams familj inte komma och hälsa på dem förrän tidigast i april, på grund av coronapandemin.

– Jag tror aldrig man kommer kunna förstå varför eller ta in att det hände dem båda. Man måste bara leva med det, säger Adams syster Emma, som nu har startat en insamling för att stötta familjen genom den tuffa tiden.

– Vi hoppas och ber varje dag att behandlingen de får ska fungera, och att de har år kvar och inte månader.

Att det tog så lång tid att upptäcka Caitlins cancer berodde på att hon skyllde smärtorna på sin graviditet. När hon diagnostiserades slog läkarna fast att hon hade varit sjuk i 1,5 år.

– Det var totalt förkrossande. Tumören i tarmen var ganska stor så de tror att hon hade haft den i 1,5 år, men eftersom hon var gravid så dolde det smärtan. Hon säger att hon hade ont i magen med trodde att det hade med graviditeten att göra, säger Emma till Daily Mail.

Annons