Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mammans dilemma: Jag avskyr mitt barn

03 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografAleksandr Davydov/TT.
Att ha ett favoritbarn är något som föräldrar kan ha i hemlighet utan att någonsin vilja erkänna det.
Men den här mamman har ett annat problem – hon har ett barn hon tycker så illa om att hon undviker henne i största möjliga mån.
Annons
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskningBrand logo
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

Att som förälder ha ett favoritbarn är något man kan känna dåligt samvete för, om man någonsin erkänner det ens för sig själv. Men att ha ett barn man inte tycker om alls är nog ett större problem.

På föräldraforumet Kidspot berättar en anonym mamma om sitt dilemma, som fått mycket uppmärksamhet och plockats upp av The Mirror – hon tycker nämligen riktigt illa om sin dotter.

Mamman menar att medan hennes yngre son och dotter utmanar henne hela tiden med utbrott och bus, så tycker hon fortfarande lika mycket om dem. Men den nioåriga dottern – som hon i inlägget kallar Lilly, men som heter något annat – tycker hon så illa om att hon undviker henne.

”Nu ska vi inte blanda ihop mitt ogillande av Lilly med att jag inte älskar henne, för det är inte fallet; jag älskar henne visst. Hon är mitt barn och hon kan göra vad som helst och jag kommer fortfarande älska henne. Jag tycker bara inte om henne”, skriver mamman.

Annons

Pappan får ta ansvar för dottern

Problemet är dotterns personlighetsdrag – hon är egoistisk, bortskämd och dramatisk både hemma och i skolan, menar mamman.

"Det är Lillys personlighet, vem hon är och hur hon beter sig som jag inte tycker om”, skriver den anonyma mamman.

Trots sitt beteende har Lilly många kompisar och kommer överens med sina syskon. I ett försök att få en bättre relation med dottern så försökte mamman umgås extra mycket med sin dotter, i hopp om att hitta goda kvaliteter hos henne, eller upptäcka varför hon beter sig som hon gör och kunna ändra det. Men det fungerande inte heller.

Nu låter mamman i stället dotterns pappa ta huvudansvaret och gå på matcher och skolevenemang för dottern.

Annons