Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Föräldrarna förlorade båda sönerna – på nio dagar

11 mar, 2021 
Paul och hans fru Siobhan hade köpt jackor till sina tvillingsöner och målat barnrummet – men nio dagar efter förlossningen var båda barnen döda.
Nu vill Paul samla in pengar till organisationerna som stöttat familjen i den tunga sorgen.
– Vi var tvungna att göra det hjärtkrossande beslutet att låta Ryan åka upp till sin bror, säger Paul Masters.
Annons
Så tar du dig igenom sorg - psykologens tipsBrand logo
Så tar du dig igenom sorg - psykologens tips

Det var i februari 2020 som paret Paul och Siobahn Masters fick veta att de väntade tvillingar. Siobahn var då i vecka 11. Paul har mostrar som är trillingar, och har alltid vetat att det är en möjlighet att han skulle få bli pappa till mer än ett barn i taget. Trots det var beskedet skakande.

– När hon bekräftade att de också var identiska så kunde vi inte tro att det faktiskt hände oss.Jag tror att vi var i chock en vecka, och det var familjen vi berättade för också, säger han till Daily Mail.

Efter som en graviditet med enäggstvillingar räknas som en högriskgraviditet så fick Siobahn göra undersökningar två gånger i månaden. Men graviditeten flöt på bra, och läkarna var överens om att allt gick precis som det skulle.

Siobahn bokades in för planerat kejsarsnitt i augusti, i vecka 36. När familjen åkte till sjukhuset på morgonen var de förväntansfulla, och kunde känna att det rörde sig i magen.

Annons

– Det var första gången vi inte var oroliga när vi kom till sjukhuset, för vi kände det som att vi äntligen hade klarat det och skulle få träffa våra pojkar. Vi hade ingen aning om vad som skulle hända, säger Paul.

Ena sonen dog i magen

Vid undersökningen inför kejsarsnittet blev läkarna oroliga – de kunde bara upptäcka hjärtslag från ena barnet. Bebisarna plockades snabbt ut, och föräldrarna fick veta att den större av tvillingarna, James, hade dött i magen, och att Ryans hjärtslag var svaga.

Ryan skyndades bort till ett annat sjukhus för intensivvård, där han kyldes ner för att undvika hjärnskador. Efter några dagar fick föräldrarna veta hur det stod till – sonen var svårt skadad och led av konstanta anfall.

– Vi var tvungna att göra det hjärtkrossande beslutet att låta Ryan åka upp till sin bror. Men han höll kämparandan uppe, och när maskinerna som höll honom vid liv stängdes av så fortsatte han andas på egen hand.

Annons

Paul och Siobahns dagar med sonen innan han gick bort

Paul och Siobahn fick tillbringa tre dagar med Ryan på hospis, innan bebisen dog, nio dagar gammal. Innan han gick bort hann han träffa sina mor- och farföräldrar.

Nu samlar Paul in pengar till hospiset som hjälpte dem under sonens sista dagar i livet, och andra organisationer som hjälpt dem under den fruktansvärda tiden.

– Vi har haft väldig tur med stöd från våra familjer och fortsatt stöd från Helen House och stöd från varandra. Vissa dagar är svårare än andra, men pojkarna kommer alltid vara en del av vår familj.

Annons