1:31

Efter reklamen: Känner du lust eller kärlek? Så tar du reda på skillnaderna

(1:31)

Det finns många djupt rotade fördomar mot personer med Downs syndrom i samhället, men Jad Issa och hans familj har motbevisat dem alla. Jad Issa, som kommer från Syrien, har tillsammans med sin fru fått sonen Sader. Sader, som nu är vuxen, är utbildad till tandläkare – ett av de mest prestigefulla yrkena i landet.

Under sin uppväxt fick Sader kärlek och stöd från sin familj, men också från den lokala gemenskapen. Samtidigt ville Jad, som hade jobbat på vetefält, att hans son skulle få det bättre än han hade haft det. Han började därför spara pengar så att Sader skulle ha råd att gå på högskola.

90-åriga syskonen räddade livet på sin äldsta syster

”Jag tror jag hade varit mycket mindre entusiastisk i livet och mindre passionerad kring vad jag gör om jag inte hade haft min speciella pappa”, har Sader skrivit på sitt Instagramkonto, där han har över 25 000 följare.

Kämpar mot fördomar kring Downs syndrom

För Brightside berättar Sader Issa att hans föräldrar är lika kära nu som när de gifte sig, och att de kompletterar varandra. Trots att Sader är vuxen och färdigutbildad nu så har han fortfarande en tajt relation med sin familj. I ett inlägg på Instagram konstaterar han att de måste fortsätta kämpa mot fördomar, då det finns många som tror att hans liv är påhittat, för att det låter så osannolikt i deras öron.

”Mina föräldrar har gjort något som många trodde var omöjligt. Till denna dag är det många som läser vår historia som tror att den är fejk, vilket gör mig ännu stoltare över vad vi har åstadkommit, eftersom det inte verkar trovärdigt för ett stort antal människor. Vi har fortfarande mycket att göra, vi drömmer fortfarande om större prestationer. Vi känner oss ärade av kärleken och stödet vi får från Downs syndrom-communityn över hela världen och vi fortsätter kämpa sida vid sida för att förändra alla daterade idéer om våra nära och kära med DS”, skriver Sader på Instagram.

Mamman födde tvillingar med Downs syndrom – en på miljonen