Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon var mystiskt sjuk i ett decennium – sen upptäckte hantverkaren orsaken

19 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInside Edition.
Kathy Wilson klagade på att hon kände sig sjuk i tio år utan att läkarna kunde hitta något fel på henne.
Det var först när familjen skulle renovera badrummet som hantverkarna upptäckte lösningen – och kunde rädda Kathys liv.
– Jag tappade funktionen i mitt vänstra ben, berättar hon.
Annons
5 oväntade tecken på hjärtfelBrand logo
5 oväntade tecken på hjärtfel

I tio år blev amerikanska Kathy Wilson, i dag 41 år, bara sjukare och sjukare. Men trots att hon mådde dåligt så insisterade läkarna på att hon egentligen var frisk.

Det började med att hon började känna av influensaliknande symptom som huvudvärk, muskelvärk och yrsel, men med tiden blev det allt värre – till slut behövde Kathy gå med käpp.

– Jag kände mig som en 80-årig kvinna fast i en 40-årings kropp, berättar hon.

Symptomen blev både fler och värre – hon drabbades återkommande av bronkit och lunginflammation. Men trots att Kathy mådde sämre och sämre för varje år, så kunde läkarna inte hitta vad som var fel. Det beställdes test efter test, de gjorde ryggmärgstester och scannade hennes hjärna, men kunde inte hitta någonting.

Annons

Kunde knappt gå – läkarna förstod inte

Till slut var Kathy så sjuk att hon var tvungen att sjukskriva sig.

– Jag tappade funktionen i mitt vänstra ben. Sen började det gå över till mitt högra ben. Jag fick ryckningar. Det gick så långt att jag inte kunde koncentrera mig längre.

Med tiden så var det inte heller bara Kathy som blev sjuk. Även hennes man och dotter började bli sjuka, och fick även de återkommande fall av bronkit och lunginflammation.

Kathy var sjuk i tio år.

Trots sjukdomarna bestämde sig familjen för att renovera badrummet – och tur var väl det. De anställde en grupp hantverkare som kom att rädda livet på hela familjen. Det hantverkarna upptäckte var nämligen att hemmets värmepanna inte hade fungerande ventilering, vilket gjorde att gasläckor från varmvattenberedaren fyllde hemmet med kolmonoxid, som är en giftig gas.

Annons

– De blev förgiftade, säger Mike Evans, en av familjens hantverkare.

Hantverkarnas upptäckt ändrade allt

En av de andra hantverkarna säger också att läckan var ”den värsta de hade sett”. Kolmonoxid kallas för ”den tysta mördaren” eftersom det är svårt att upptäcka men kan döda en hel familj på några timmar om det är tillräckligt hög dos.

När familjen fick höra att de blivit förgiftade av kolmonoxid blev de chockade, och blodtesterna bekräftade att så var fallet.

– För första gången på jag vet inte hur länge, åtta-tio år, så har jag energi och känner mig nästan som ett barn på insidan igen, säger Kathy.

Källa: Shared.

Annons