Trendar: InredningMat och dryckResor

Oförglömliga brudklänningar från filmer och tv-serier

05 maj, 2021 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
Carrie i SATC
Vissa ögonblick i tv- och filmhistorien etsar sig fast på näthinnan för evigt. Vem kan till exempel glömma Carries bröllopsklänning i SATC? Här är den (såklart) och några andra klänningar som definitivt höjt ribban på våra förväntningar på en brudklänning.
Annons
Stjärnornas bröllopsklänningar - som vi minns lite extraBrand logo
Stjärnornas bröllopsklänningar - som vi minns lite extra

Våra drömmar och förväntningar om hur ett bröllop och en brudklänning ska se ut formas faktiskt till stor del av de vi ser på tv och på film. Och även om både kärlekshistorierna och klänningarna ibland är orealistiskt drömmiga låter de oss åtminstone få fantisera och inspireras – ordentligt! Här är tio av de mest minnesvärda brudklänningarna.

Carrie Bradshaws bröllopsklänning i Sex And The City

CARRIE BRADSHAWS BRÖLLOPSKLÄNNING I SEX AND THE CITY

Filmklänningarnas klänning! Carries pampiga drömbakelse från Vivienne Westwood fick dock aldrig vara med hela vägen. Carrie och Big blev ju till slut lyckliga på riktigt i en betydligt enklare klänning i rådhuset. Men det kommer ändå alltid att var klänningen vi tänker på när någon säger ”otrolig bröllopsklänning”.

Annons

Katniss Everdeens bröllopsklänning i The Hunger Games

KATNISS EVERDEENS BRÖLLOPSKLÄNNING I THE HUNGER GAMES

Katniss bröllopsklänning är verkligen helt fantastisk. Den indonesiska designerna bakom klänningen, Tex Saverio, jämförs med Alexander McQueen och älskas av stjärnor som Lady Gaga och Kim Kardashian. Klänningen är i grunden inspirerad av is och dess motsägelsefulla natur: is kan se lätt och elegant ut, men är både starkt och motståndskraftigt, vilket han även jämför med kvinnors personlighet.

Inför filmen gjorde man dock några justeringar, till exempel förlängdes metallvingarna som ska symbolisera eld. Den voluminösa kjolen ska föra tankarna till Mockingjay-fågeln.

Annons

Rachel Zanes bröllopsklänning i Suits

RACHEL ZANES BRÖLLOPSKLÄNNING I SUITS

Meghan Markles riktiga bröllopsklänning är redan en modern klassiker, men även klänningen hon bar när hon och Mike gifte sig i Suits är något alldeles extra. Bakom klänningen står designern Anne Barge.

Blair Waldorfs bröllopsklänning i Gossip Girl

BLAIR WALDORFS BRÖLLOPSKLÄNNING I GOSSIP GIRL

Blair sade ja till Chuck i Central Park iförd en långärmad dröm i ljusblå spets signerad Elie Saab.

Annons

Serena van der Woodsens bröllopsklänning i Gossip Girl

SERENA VAN DER WOODSENS BRÖLLOPSKLÄNNING I GOSSIP GIRL

Serenas otroliga dröm i guld är nästan i klass med Carries. För designen står Georges Chakra Couture.

Rachel Greens bröllopsklänning i Vänner

RACHEL GREENS KLÄNNING I VÄNNER

Även här en klänning ingen faktiskt gifte sig i, men det är ett ikoniskt ögonblick i tv-historien. Eftersom ingen visste hur stor succé serien skulle bli och budgeten var tajt i början, så kom klänningen helt enkelt bara från kostymförrrådet på Warner Bros.

Annons

90-talstrenden gör bara att vi gillar Rachels klänning ännu mer. Framför allt älskar vi det vackra spetslivet och skärningen över axlarna. Missa heller inte den speciella kombinationen av slöja och krona/diadem.

Bellas bröllopsklänning i The Twilight Saga – Breaking Dawn

BELLAS BRÖLLOPSKLÄNNING I TWILIGHT: BREAKING DAWN

När Bella och Edward fick varandra bar Bella en klänning från Carolina Herrera med en fantastisk rygg. Tillsammans med den enkla, stilrena framsidan och de långa ärmarna blir det en otrolig kombination.

Lady Roses bröllopsklänning i Downton Abbey

LADY ROSES BRÖLLOPSKLÄNNING I DOWNTON ABBEY

Drömmer du om en vintage-klänning i gammal stil? Inspireras av Roses ljuvliga krämfärgade klänning med guldbroderier och vackert fall. Rossmycket i håret fulländar looken.

Foto: Skärmdumpar

Källa: Cosmopolitan

Annons