1:19

Efter reklamen: Så stöttar du någon i sorg

(1:19)

Make up-artisten Carina Nilsson har somnat in, 49 år gammal, efter en lång tids cancersjukdom.

Carina Nilsson slog igenom som modell på 90-talet, och jobbade sedan i många år som sminkös på både Aftonbladet och TV4, där hon blev vän med många av våra främsta tv-profiler. Hon har också delat med sig av sina erfarenheter av den fruktansvärda sjukdomen i tv-sända Cancergalan.

I april berättade Carina om planerna för sin sista tid i en intervju med Femina. Där drömde hon om att få fira sin 50-årsdag i september, men trodde inte att hon skulle leva så länge. Nu har hon alltså gått bort, bara veckor före födelsedagen.

Vännernas fina hyllningar till Carina Nilsson

På sociala medier och i den öppna Facebook-grupp som funnits tillägnad Carina delar nu hennes många vänner och kolleger med sig av sin sorg och sina fina minnen av vännen.

Jenny Strömstedt jobbade med Carina Nilsson på TV4, och minns henne med värme.

”Hejdå min vän ! Jag är så glad att jag fick vara dig nära trots att vi inte längre sågs lika ofta. Du har varit en sån förebild i att leva livet fullt ut efter förmåga, att verkligen, och inte bara som en sliten klyscha i nån självhjälpsbok, göra det bästa av varje given situation. Tack för alla fina sminkningar, för skratten och gråten och för att vänskap är att mötas med mod och öppen blick. Samt sjukt mycket garv…jag frågade dig sist vi sågs vad du allra mest ville bli ihågkommen för. ”Jag har varit mamma till två fantastiska barn”, svarade du då. Mina tankar är med dem idag. Vi ses, så småningom”, skriver hon på Instagram.

Kanal 5-profilen Jessica Almenäs lärde känna Carina redan på 90-talet när de båda jobbade som modeller, och följdes åt i karriärerna. I Facebook-gruppen för Carina skriver hon en hyllning till vännen.

”Carina. Du och jag som kände varann sen vi var små modelltjejer. I Hamburg och i Stockholm. Model Team och Face It. När vi sågs på senare tid skojade vi ofta om detta. Modellåren och hur de var. Allt det roliga och allt det hemska. Jobbade med dig i sminket på TV4 och på Aftonbladet och du Carina, du sken alltid starkast av alla. Så vacker. Saknar dig och hoppas du har det bra där du är. En dag ses vi igen. Model reunion”, skriver Jessica Almenäs.

Under modellkarriären var Carina med i Magnus Ugglas video till låten Victoria, och artisten uttrycker sin sorg över hennes för tidiga bortgång.

”Åh så fruktansvärt sorgligt”, skriver Uggla på Facebook.

Kända profiler som Doreen Månsson, Daniel Paris, Magnus Rongedal, Zinat Pirzadeh, Niklas Strömstedt, Henry Bronett och Per Holknekt har alla också lämnat hyllningar till vännen.

Patrick Ekwalls hjärtskärande ord – sex månader efter Hannahs död

Utvald läsning

Femina