3:45

Efter reklamen: Femina besöker en av Nordens största IVF-kliniker - Carl von Linnékliniken i Uppsala

(3:45)

Karla Tenório, skådespelare och manusförfattare, hade velat bli mamma så länge hon kunde minnas, när hon för tio år sedan blev gravid. Hon hade aldrig kunnat tro att föda dottern Flor och bli mamma skulle vara det hon ångrade mest i livet.

Redan under förlossningen började Karla ångra sitt beslut att skaffa barn, och nu när dottern har hunnit fylla tio år är det inget som har förändrats, skriver Brightside.

– Jag har hatat att vara mamma ända sedan ögonblicket min dotters huvud kom ut under förlossningen, säger Karla Tenório, som också drabbades av förlossningsdepression efter dotterns födsel.

Karla är noga med att poängtera att hon älskar sin dotter – hon bara avskyr att vara mamma. Samtidigt har hon gjort allt hon kunnat för att vara just den perfekta mamman.

37-åriga kvinnan från Sydafrika har fött tio barn samtidigt

Karlas ärliga ord: Ångrar moderskapet

Men efter att ha läst på under åren har Karla insett att hon inte är den enda som ångrar att hon skaffade barn – därför har hon beslutat att prata öppet om det, för att visa att det är vanligare än vad folk kan tro. I ett inlägg på Instagram skriver hon:

”Att förstå mina känslor och välkomna min ånger, tänka på det och säga det högt – 'Jag ångrar att jag blev mamma' –så fick andra känslor utrymme att ta plats i mig. När skulden tar upp mindre plats så växte kärleken och glädjen, och jag förstod att jag har något att erbjuda världen. Det är kanske inte perfekt eller komplett, men det är vad jag har”.

503 Service Unavailable

När folk runt Karla fick veta att hon ångrade att hon skaffade barn så var det många som blev oroliga för hennes dotter. Karla förklarade då skillnaden mellan att älska sitt barn och älska att vara mamma.

Linnea lämnade relation efter fem år – sa upp sig för att bo i bil med sin hund

– Jag gillar inte att vara mamma, det gör jag verkligen inte. Men jag älskar min dotter. Jag älskar henne på ett sätt jag inte kan förklara. Och jag försöker så gott jag kan att ge allt jag har till henne. Vi älskar varandra väldigt mycket. Vi är mor och dotter, men vi är också vänner och partners. Vår relation är stark och funkar för oss.

Vill stötta andra

Nu har Karla startat rörelsen ”Ångrande mamma”, som stöttar kvinnor som inte tycker om att vara mamma, och få dem att sluta ha dåligt samvete.

– Jag vill höra berättelser från andra mammor, för den här rörelsen handlar om kärlek, så att när min dotter växer upp kan hon hon ta ett informerat beslut om moderskap.

Främlingar tror de är far och dotter – Cassandra, 26, och Jonnny, 69, är kära

Mer läsning

Femina