Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sigrid är gift och har barn med dödsdömd mördare

23 feb, 2021 
När Sigrid först skrev till dödsdömda mördaren Alan trodde hon inte att de skulle bli kära.
I dag har hon flyttat från hemlandet Frankrike till Florida i USA för att vara nära sin fängslade make, som hon nu också har barn med.
– Min familj är inte nöjda, de var rädda för min skull. De trodde att han var den värsta personen någonsin, säger Sigrid.
Annons
4 krimfall som skakat världenBrand logo
4 krimfall som skakat världen

2005 dömdes Alan Wade för rån, kidnappning och första gradens mord på paret Reffie och Carol Sumner. Det pensionerade paret begravdes levande av Alan och hans medbrottslingar.

Wade dömdes till dödsstraff, och det var i egenskap av dödsdömd fånge som han först kom i kontakt med franska Sigrid. Sigrid skrev brev till flera dödsdömda, men kontakten med Alan blev snabbt djup.

– Jag började skriva till dödsdömda fångar för att jag är emot dödsstraffet. Jag tror på andra chanser och rehabilitering. Men när jag insåg att jag hade känslor för honom och han för mig, så blev vi båda rädda. Vi tog ett steg tillbaka och försökte sluta skriva till varandra, och var båda olyckliga, säger Sigrid till The Sun.

Efter sex veckor skrev Alan till Sigrid ändå, och med öppningsfrasen "jag älskar dig” så var kärleksrelationen ett faktum. Efter ytterligare ett år av brevskrivande så friade Alan till Sigrid – och det var då som hennes familj och vänner började slå bakut.

Annons

– När folk får veta om vår relation så är de flesta kommentarerna om att jag inte bryr mig om offren. Det är svårt att vara i ett förhållande som är baserat på något så tragiskt. Min familj är inte nöjda, de var rädda för min skull. De trodde att han var den värsta personen någonsin, säger Sigrid.

Sigrid och Alan är gifta och har barn – men får knappt ses

Sigrid och Alan är i dag gifta, och har en son tillsammans. Sigrid inte vill avslöja hur han blev till när man som dödsdömd fånge inte kan få ”äktenskapliga visiter”, men konstaterar att hon inte sitter i fängelse, utan att det bara är maken. Men Alan får knappt träffa sin son, trots att Sigrid har flyttat till Florida för att vara närmare honom. Makarna får knappt träffas och bara prata i telefon en gång i månaden – något som gör att han missar sin sons uppväxt.

– Jag försöker skicka korta videos till honom, men det är inte samma sak. Jag kommer berätta för honom att hans pappa inte är den de säger att han är. Han är en fantastisk person som är omtänksam och gullig och att han älskar honom väldigt mycket, säger Sigrid.

Annons