TV: Forskningen visar att kurviga kvinnor är lyckligare och lever längre
1:04

Efter reklamen: TV: Forskningen visar att kurviga kvinnor är lyckligare och lever längre

(1:04)

Fallon Melillo, en 27-årig kroppspositiv influencer i USA, var på semester i Miami med sina vänner, och hade sett fram emot att gå ut och festa med gänget. De hade köpt biljetter till en festbuss, som skulle ta dem den stora klubben de hade planerat att gå på.

Men så sent som kvällen innan fick Fallon veta att hon inte skulle vara välkommen på bussen – hon var för tjock.

”Ledsen, inga stora tjejer på den här festen! Dörrvakten är väldigt strikt gällande utseende. Om du har haft problem att komma in på exklusiva klubbar förut, så är den här inte för dig! Snälla slösa inte med varken din eller vår tid genom att tänka att vi kan få in dig om du inte möter kvalifikationerna”, står det bland villkoren.

Fallon Melillo säger till Buzzfeed att hon inte hade fått veta om villkoren som fanns när hon köpte biljetterna till bussen, och att nattklubben som bussen skulle ta dem till inte hade några sådana viktrelaterade restriktioner.

Kvinnan får inte vara brudtärna – bruden tycker att hon är för stor

Nekades på bussen inför alla

Influencern och hennes vänner bestämde sig för att försöka åka bussen ändå, men när de kom dit så tog en manlig anställd Melillo åt sidan och sa att hon inte kunde åka med.

– Att bli avvisad inför massa människor för hur jag ser ut och min storlek var total förnedring. Jag var generad och chockad, minst sagt, säger hon till Buzzfeed.

Hon fortsätter:

– Även om jag vet att jag är vacker från insidan och ut, så kände jag mig hjälplös i det ögonblicket. Det här är vad varje plus size-person är rädd för – att bli nekad på evenemang för hur vi ser ut.

Fallon Melillo gjorde en videon om händelsen på Tiktok som väckt stor uppmärksamhet, men hon har inte fått en ursäkt av företaget bakom festbussen.

TV: Se 8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram
0:57

Efter reklamen: TV: Se 8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram

(0:57)

Veronica blev gravid som 14-åring – nu har hon 11 barn och vill ha 6 till

Mer läsning

Femina