1:14

Efter reklamen: 5 oväntade tecken på hjärtfel

(1:14)

37-åriga Cristina Rosi från Italien var gravid i sjunde månaden, när hon i juli förra året drabbades av en oväntad hjärtattack.

Den plötsliga sjukdomen gjorde att läkarna tvingades förlösa barnet i magen med akut kejsarsnitt – samtidigt som Cristina Rosi hamnade i koma.

Siamesiska tvillingarna opererades i ett dygn – så ser de ut nu

I tio månader har Cristina legat i koma, medan hennes dotter Caterina har vuxit sig allt större tillsammans med pappa Gabriele Succi och den övriga familjen. Men nu har Cristinas nära och kära fått beskedet de hoppats på så länge – efter den långa tiden har Cristina nu vaknat upp från sin koma, och börjat prata.

– Vi väntade oss inte det, det var en sann glädje efter så mycket lidande, sa Gabriele Succi till italienska tidningen La Nazione, skriver BBC.

Fördes till specialklinik utomlands

Cristina Rosi fördes till en specialklinik i Österrike för att få förstklassig vård under sin återhämtning efter den långa koman. Det var också där hon sa sitt första ord, ”mamma”, inför sin make och sin mamma.

Familjen har haft råd med vården, som kostar närmare två miljoner kronor, med hjälp av crowdfunding-insamlingar, där de alltså fått mängder av personer att skänka pengar till den nyblivna mamman.

Fattiga mannen ärvde herrgård för 523 miljoner efter dna-test

– Cristina går knappt att känna igen nu. Hon är mer avslappnad, och de har tagit bort hennes trakeotomi. Genom en pump ger de henne medicin som borde hjälpa med annan fysisk återhämtning, berättar maken.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Mer läsning

Femina