1:38

Efter reklamen: 4 krimfall som skakat världen

(1:38)

Tidigt på morgonen 23 juni 1993 skär Lorena Bobbitt – numera Lorena Gallo – av penisen på sin make John Bobbitt, och kastar ut den genom ett bilfönster. Man kunde senare hitta organet på ett fält, och läkarna lyckades sy på den på Johns kropp igen.

Fallet blir en stor mediesensation, och rättegången bevakades hårt, samtidigt som många skrattade åt de sensationella detaljerna. Men bakgrunden var en sorglig historia, och till slut ansågs Lorena vara oskyldig till stympningen, då hon bedömdes ha en tillfällig mental störning. Hon dömdes till 45 dagar psykiatrisk vård.

Tonårstjejer misshandlades och utsattes för övergrepp i tvångsvården

Lorena Gallo har nu berättat sin historia i Lifetime-filmen I was Lorena Bobbitt, och vill att folk ska förstå vad hon gick igenom. Bakgrunden till att hon skar av makens könsorgan var att hon utsattes för sexuella övergrepp av honom.

– Mitt liv är inget skämt. Det här är på riktigt. De flesta vet inte vad mitt fall handlade om – det handlade om övergrepp och hustrumisshandel. Jag önskar folk förstod att jag var ett offer för sexuella övergrepp av min exman, säger Lorena till Oprah Daily.

Båda parter friades i Bobbitt-fallet

Under rättegången när Lorena stod åtalad för stympning, så var John samtidigt åtalad för sexuella övergrepp – något han också friades ifrån. Han har hela tiden hävdat att han inte har gjort något fel, men I was Lorena Bobbitt ger en helt annan bild. Där berättas det om konstanta övergrepp av både sexuell, fysisk och emotionell natur.

Mammans hemska sms till dottern: ”Glad din make dog”

Så här ser Lorena Gallo ut i dag.

HEATHER STEN

I dag bor Lorena i den amerikanska delstaten Virginia, i samma stad där händelsen som förändrade hennes liv ägde rum. Hon lever med partnern John Bellinger som hon har tonårsdottern Olivia med, och har bytt hårfärg från sitt karaktäristiska mörka till en blond frisyr.

Lorena och John skilde sig 1995, och John Bobbitt flyttade till Las Vegas i andra sidan landet två år senare. Men han har fortfarande kontakt med Lorena mot hennes vilja, och försöker använda hennes stiftelse – som ska hjälpa kvinnor att komma ur destruktiva förhållanden – emot henne.

– Han trakasserar mig fortfarande. Han försökte komma i kontakt med mig genom min stiftelse, och skriver ofta eleka kommentarer och dåliga recensioner på min stiftelses Facebook-sida.

Martinas pojkvän hade en till relation – ljög om allt i flera år: ”Lurat mig”

Mer läsning

Femina