I texten, som har publicerats på Huffington Post, berättar kvinnan – som kallar sig Louise men egentligen heter något annat – med egna ord om sin familjens upptäckt.

Sett utifrån verkade Louise och maken ha det perfekta livet: han var framgångsrik VD på ett företag, hon jobbade med välgörenhetsprojekt, de bodde i ett fint hus och åkte på lyxiga semestrar tillsammans med sina tre barn. När maken en plötsligt kommer hem och säger att han vill skiljas så faller hela Louises värld.

Hon inser att hon inte har haft ett riktigt jobb på 20 år, och att maken har gjort allt hushållsarbete på hemmaplan medan hon gjort volontärarbete i Östafrika.

”Inte långt efter att min make lämnade så insåg jag att jag behövde sätta mig och skapa en budget. Jag var beredd att börja från början – jag visste inte ens vad vår familj hade för månatliga utgifter. Överraskande nog – med tanke på vad jag upptäckte – så gav min make mig alla lösenord till vårt gemensamma bankkonto och kreditkortskonton”, skriver Louise i Huffington Post.

Louises upptäckt – maken var sugar daddy

När hon försökte bilda sig en uppfattning om ekonomin upptäcker hon utgifter till hemsidan "seekingarrangement.com" – något hon snabbt inser är en sajt för sugar daddys. Sugar daddys är ofta äldre, rika män som hjälper yngre kvinnor – sugar babies – ekonomiskt, i utbyte mot sällskap eller sexuella tjänster. Det kan röra sig om allt från att betala hyra och utbildning till att bjuda på lyxiga resor eller köpa dyra presenter.

”När chocken hade lagt sig tillräckligt så jag kunde använda händerna igen så började jag undersöka 'sugar-världen'. Jag läste om högskolestudenter som använde sajten för att hitta män som skulle köpa dem dyra kläder, ta dem på lyxiga semestrar eller till och med betala deras utbildning. Men vänta, tänkte jag, vi har en dotter på högskola och vi matar ut stora summor pengar för att betala hennes privata utbildning. Har min make betalat främlingars skolavgift? Har min make gett pengar – våra pengar till de här kvinnorna i utbyte mot sex?”, skriver Louise.

När hon fortsatte leta hittade hon utgifter kopplade till makens liv som sugar daddy så långt som ett år tillbaka. Det var dyra väskor, hotellrum och annat. På makens Paypal-konto hittade hon hans meddelanden till kvinnorna han skickade pengar till. "Ha en bra helg" och "Njut av shoppingrundan" hade han skrivit till sina sugar-babies.

Makens svar: Kändes bra

Äcklad och upprörd ringde Louise maken för att konfrontera honom – för att mötas av likgiltighet. Maken menade att hon hade försatt sig i den här situationen själv, och att det kändes bra att hjälpa de olika kvinnorna.

I dag lever Louise ett självständigt liv som yogalärare med eget hem och egna inkomster, och hon har insett att hon aldrig kommer få svar på varför maken gjorde som han gjorde.

”Även om jag inte tror på det varje dag, så säger jag till mig själv att jag är nog, att jag har en ljus framtid och att den ljusa framtiden inte har krossats av min make eller besluten han tog”, avslutar hon sin berättelse i Huffington Post med.

Läs mer:

Pappans dilemma – dottern ihop med sin 18 år äldre chef

Nicole Falcianis svar om otrohetsryktet – efter frågorna

Sanningen bakom ikoniska scenen i Love Actually: "Fått hjärtat krossat"