Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Pappan vägrar betala mensskydd – om inte dottern gör hushållssysslor

23 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografIakov Filimonov/Tt.
Att få mensskydd betalt av sina föräldrar borde vara en självklarhet för alla tonårstjejer som bor hemma.
Men nu väcker en pappa debatt när han berättar att dottern måste göra extra mycket sysslor hemma för att betala tillbaka för mensskydden hon använder.
”Jag sa till henne att hon fortfarande skulle göra sina sysslor och att livet inte är rättvist så sluta vara bortskämd, för annars kommer jag vägra betala hennes fritidsaktiviteter eller bindor”, skriver han på internetforumet Reddit.
Annons
Skottland är först i världen med gratis mensskyddBrand logo
Skottland är först i världen med gratis mensskydd

Att ens tonårsdotter ska få de mensskydd hon behöver utan villkor är nog självklart för nästan alla föräldrar – men inte för den här pappan, som har vänt sig till internetforumet Reddit, som The Mirror har lyft, med vad han tycker är ett dilemma.

Pappan berättar att han är ensamstående änkling med två tonårsbarn – en 17-årig son och en 15-årig dotter. Medan båda barnen har fritidsintressen som kostar pengar, så är det bara dottern som måste hjälpa till med sysslorna i hemmet. Anledningen är att hon kostar pappan mer pengar för att hon bland annat behöver mensskydd varje månad.

”Senaste tiden har det rört upp ilska hos en del familjemedlemmar för att min dotter gör hushållssysslor medan min son inte gör det. Jag förklarade att det är för att jag lägger mer pengar på min dotter varje månad, inte bara för hennes fritidsaktiviteter, men för hennes månatliga produkter, så det är mitt sätt att få henne att betala tillbaka. Hon städar de gemensamma utrymmena och badrummen i lägenheten och lagar fyra måltider i veckan”, skriver pappan på Reddit.

Annons

Dottern strejkade från sysslorna – skulle inte få mensskydd

När pappans bror pekade ut att han lägger mer pengar på sonens fritidsaktiviteter så försvarar sig pappan med att sonens aktiviteter kan hjälpa honom med att komma in på college, medan dotterns ”bara var en hobby”. Dottern råkade höra den här konversationen, och började strejka från sina uppgifter hemma.

”Jag sa till henne att hon fortfarande skulle göra sina sysslor och att livet inte är rättvist så sluta vara bortskämd, för annars kommer jag vägra betala hennes fritidsaktiviteter eller bindor. Jag skulle inte göra det egentligen, men jag var arg när jag sa det”, skriver pappan vidare på forumet.

Efter bråket valde dottern att lämna hemmet och flytta hem till sin faster i stället.

”Hon har bott hos min syster som kallade mig för en kränkande idiot när jag krävde att hon skulle skicka hem min dotter. Min bror och syster har skämt bort henne och jag är rasande”, skriver pappan, och hoppas att han ska få medhåll.

Annons

Pappan kritiseras för beslutet om dottern

Inlägget har fått över tusen kommentarer – men i stort sett alla ställer sig på dotterns sida, och menar att det är pappan som tänker helt fel här.

”Det här kan inte vara på riktigt... du tvingar din dotter att göra sysslor för att du måste betala för mensskydd varje månad... något hon inte kan hjälpa? Du är en idiot på alla sätt”, skriver en person.

”Att du förväntar dig att sonen ska gå på college men typ räknar bort henne? 50-talet ringde, de vill inte heller ha dig”, skriver en annan.

”Jag är väldigt glad att hans dotter hade någon bra stans att ta vägen och kan stanna borta från detta sexistiska och kränkande nonsens”, tycker en person.

Annons