Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Rachel, 50, lämnade läraryrket – blev framgångsrik modell

11 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Under hela sitt liv hade Rachel Peru varit missnöjd med sin kropp, och tyckt att hennes bröst var för stora.
Men efter skilsmässan från sina barns pappa lade hon planerna på en bröstförminskning på hyllan – och sadlade om från lärare till modell.
— Jag är väldigt stolt över min kropp, och det är en härlig plats att vara på, säger hon till Daily Mail.
Annons
10 modeller som visar att annorlunda är vackertBrand logo
10 modeller som visar att annorlunda är vackert

Under en stor del av sitt liv var Rachel Peru, nu 50, missnöjd med sin kropp, och framförallt sina stora bröst. Medan många drömmer om större bröst tyckte Rachel det var jobbigt med uppmärksamheten hon fick, och föredrog att gömma dem i pösiga kläder när hon var ute.

– Fulla män brukade glo och komma med snuskiga kommentarer, vilket gjorde att jag rodnade och ville gömma mig, berättar hon för Daily Mail.

I 30-årsåldern tog Rachel Peru också kontakt med läkare för att göra en bröstförminskning, men en vecka före operationen valde hon att ställa in på grund av den långa läkningsperioden, då hon hade småbarn vid tillfället.

Men i dag är Rachels syn på sin kropp helt annorlunda. Sedan flera år tillbaka har hon lämnat läraryrket och jobbar i stället som modell, framförallt för underkläder.

Annons

Bytte inställning efter skilsmässan

2011 skilde hon sig från barnens pappa, efter 23 år som par, och då hände det något med Rachel.

– Det var när jag gick igenom en skilsmässa 2011, och var 40 år, som min mentalitet kring min kropp började förändras, förklarar hon för tidningen.

När hon var singel för första gången i vuxen ålder insåg Rachel att det var dags att komma ur sitt skal, och hon slutade bry sig om vad andra tyckte om hennes kropp. 2014 träffade hon Mark, i dag 55, som hon nu är gift och lever med.

Bytte karriär – blev modell

Rachel Perus modellkarriär började blygsamt – ett år efter skilsmässan gick hon en modevisning för ett lokalt företag, i förmån för välgörenhet. Under åren som följde fortsatte hon ta modelluppdrag, samtidigt som hon jobbade som lärare, men 46 år gammal bestämde sig Rachel för att det var dags för nästa steg i livet. Då lämnade hon lärarjobbet för gott, för att satsa helhjärtat på modellkarriären.

Snabbt fick Rachel kontrakt med en agentur som specialiserar sig på kurviga modeller.

– När jag ser tillbaka på det så inser jag att jag konstant tackade nej till saker på grund av mina bröst. Nu för tiden klär jag mig för att framhäva mina bröst. Jag är väldigt stolt över min kropp, och det är en härlig plats att vara på, eftersom det har tagit mig lång tid att komma hit.

Annons