Amy Carlson var sektledare för Love has won.

1:38

Efter reklamen: 4 krimfall som skakat världen

(1:38)

Det var i början av förra veckan som polisen i amerikanska delstaten Colorado fick tips av en medlem i sekten Love has won att något inte stod rätt till i samfundet. Medlemmen menade att andra Love has won-ledaren Amy Carlson hade dött och att andra medlemmar förvarade hennes kropp i ett hus i staden Moffat, som ligger 30 mil sydväst om Denver.

När polisen gjorde husrannsakan visade det sig inte bara att tipset stämde – men det var ännu mer extremt än de hade kunnat ana.

Amy Carlson, som kallades för Mother God, hade varit död en längre tid och långt fram i förruttnelseprocessen. Sektmedlemmarna hade trätt på en sovsäck på ledarens lik, dekorerat henne med julgransbelysning och sminkat henne med glitter runt ögonhålorna, skriver Denver Post. Polisen uppfattade det som att medlemmarna byggt ett altare i ledarens ära.

Tonåringarna var trötta på sin bästis – räknade till tre och högg henne till döds

Sektmedlemmar gripna – för att ha levt med ledarens lik

Nu har man gripit sammanlagt sju sektmedlemmar, fyra män och tre kvinnor, som är misstänkta för att ha fört den döda kroppen från Kalifornien till Colorado. De anklagas för griftefridsbrott och två fall av vanvård av barn, då det fanns barn i samma hus som det pyntade liket. Som mest riskerar de 12 års fängelse.

Än så länge har man inte kunnat slå fast Amy Carlsons dödsorsak, och polisen har inte heller gått ut med om de misstänker brott kring hennes dödsfall. Rättsläkaren har inte heller kunnat bekräfta till 100 procent att kroppen är sektledaren på grund av den långt framskridna förruttnelsen – däremot slår man fast att personen dog för över fyra veckor sedan.

Amy Carlson har påstått att hennes liv varit hennes 534:e reinkarnation på jorden, och att det till och med är så att hon är den som har skapat jorden från början – därav smeknamnet Mother God. Trots att den speciella sekten inte ens haft 100 medlemmar så har den fått mycket uppmärksamhet i USA.

Bedragaren lurade 35 kvinnor samtidigt – för att få presenter