Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tonåringarna var trötta på sin bästis – räknade till tre och högg henne till döds

01 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografDateline/Focus News
Skylar Neese mördades av sina vänner.
De tre tonåringarna Skylar, Rachel och Shelia verkade vara oskiljaktiga – men när Skylar plötsligt försvinner uppdagas en ofattbar historia.
16 år gamla hugger Rachel och Shelia ihjäl sin tidigare bästa vän med över 30 hugg, samtidigt som hon skriker ”varför?”.
– Vi tyckte inte om henne längre och vi planerade mordet under kemilektionerna, sa flickorna senare i ett förhör.
Annons
4 krimfall som skakat världenBrand logo
4 krimfall som skakat världen

Skylar Neese växte upp i staden Star City i delstaten West Virginia i USA, och åtta år gammal lärde hon känna vännen Shelia Eddy. De två blev bästa vänner. I gymnasiet lärde de känna Rachel Shoaf, och duon blev en trio – bästisgänget var oskiljaktiga, och gjorde allt tillsammans. På sociala medier poserar de tillsammans på glada bilder.

Men våren 2012 börjar saker förändras. Barndomsvännern Shelia och Skylar bråkar på Twitter och ses till och med i ett fysiskt bråk ute på stan. Rachel tar Shelias sida, och Skylar hamnar ute i kylan.

Den 7 juli 2012 upptäcker Skylars pappa Dave Neese att dottern fattas från sitt sovrum. Han upptäcker en kvarlämnad pall, och förstår att dottern smugit ut genom sitt sovrumsfönster på natten, något hon hade gjort förut.

Skylar Neese blir bara 16 år.
Skylar Neese försvinner 7 juli 2012.

Shelia och Rachel erkänner att det var dem som Skylar smugit ut för att träffa, men säger till polsen att de strax före midnatt släppt av henne i närheten av hennes hem igen.

Annons

Polisen hittar övervakningsbilder där Skylar halv ett på natten för sitt försvinnande syns skynda från sitt hem och sätta sig i en okänd bil, som kör iväg. Man tolkar det som att hon blivit avsläppt av sina vänner och sedan upphämtad av någon annan – men ingen undersöker om Shelia och Rachel talat sanning.

Rachel bryter ihop – erkänner mordet på Skylar

Polisutredningen går på tomgång om man kommer inte några nya genombrott de kommande sex månaderna som följer. Det är först när Rachel Shoaf den 28 december 2012 bryter ihop och läggs in för psykiatrisk vård som sanningen kommer fram. Skylar gick inte alls ut och in från sitt hem den där natten – bilen hon hämtas upp av halv ett på natten när hon försvinner är Shelias.

Rachel berättar allt för polisen – hur hon och Shelia både planerat och utfört mordet på sin bästa vän. Genom att säga till Skylar att de ville ses och snacka, reda ut bråken och röka marijuana tillsammans fick de henne att möta henne. Det 16-åringen inte visste när hon satte sig i bilen med sina tidigare bästisar var att de båda hade gömt köksknivar under sina kläder, och hade en spade i bakluckan för att kunna gräva hennes grav.

Annons

Shelia och Rachel kör ut från stan med Skylar, ut i naturen till en förbestämd plats. De räknar till tre – sen börjar de knivhugga Skylar. Rachel berättar för polisen att Skylars sista ord till dem är ”Varför? Varför?”

– Hon kämpade och försökte fly, men de övermannade henne, sa åklagaren senare i rätten.

16-åringen huggs ihjäl med över 30 hugg

Det är på vad som skulle blivit Skylars 17-årsdag som föräldrarna Dave och Mary Neese får veta att det är dotterns bästa vänner som mördat henne.

– De är häxor och jag var ursinnig, ett helt vrak och känslorna rusade i min kropp, säger Dave Neese i ABC: 20/20.

När rättsläkaren undersöker Skylars kropp slår man fast att hon fått mellan 30 och 50 kvinhugg.

– De är så unga, de tappar kontrollen. De bara fortsätter, utan att förstå att deras offer redan har dött. Det är en typisk reaktion. Jag har sett det i andra brott, sa polisen Chris Berry till pressen efteråt.

Rachel och Shelia döms för mord.

Både Rachel och Shelia erkänner brottet. Shelia döms till livstids fängelse, medan Rachel får 30 års fängelse.

Annons