1:9

Efter reklamen: Vem är Melania Trump?

(1:9)

När Joe Biden svors in som USA:s 46:e president i januari i år lämnade Donald och Melania Trump Washington DC och Vita huset.

Sedan dess har paret tillbringat mycket tid i det gigantiska strandpalatset Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida som Donald Trump äger sedan 1985. Palatset, med en golvyta på 10 000 kvadratmeter, byggdes 1924 som en privatbostad av den stormrika frukostflingsarvtagerskan Marjorie Merriweather Post.

I Trumps regi har Mar-a-Lago blivit en exklusiv medlemsklubb, han och familjen har dock också ett privat boende i fastigheten.

Mar-a-Lago i Florida.

MediaPunch/Shutterstock

Trumps svar: Det gör Melania nu

Efter att han röstades bort från posten som USA:s president höll Donald Trump först en låg profil, delvis beroende på att han stängts av från sociala medier som Twitter. Men på senare tid har han varit ute och vevat mot den nuvarande administrationen och bland annat sagt att Joe Biden förstör USA – Trump har också antytt att han kan komma att ställa upp i presidentvalet 2024.

Vad Melania Trump har haft för sig har varit desto mer oklart.

När Donald Trump gästade Newsmax TV för en längre intervju fick han en fråga om vad Melania gör nuförtiden och svaret han gav var minst sagt kryptiskt.

Bråket kan tvinga Donald Trump att välja mellan Ivanka och Melania

– Det är lustigt. Hon är väldigt självsäker person. Hon var mycket framgångsrik som modell. Hon var mycket, mycket framgångsrik. Och hon håller en låg profil, men egentligen inte en låg profil, men hon håller en låg profil och folk älskar henne, sa Trump i tv-intervjun som nog inte gjorde många tittare klokare.

Donald Trumps berättar vad Melania Trump gör nu.

Stefani Reynolds - Pool via CNP

"Folket älskar Melania"

Han anklagade sedan medierna för att vara emot Melania Trump och drog bland annat upp kritiken mot henne då paret var på väg till Texas efter orkanen Harvey 2017 och Melania bar högklackade skor.

– Hon kände en skyldighet att vara vackert klädd när hon representerade människorna i vårt land. På planet hade hon en väska med gympaskor och sweatshirt, de rätta grejerna. Men hon fick kritik för att hon reste till en orkan på det sättet och de höga klackarna blev en stor grej, sa Donald Trump i tv-intervjun och fortsatte:

– Folket älskar sin första dam men det får du inte läsa om. Nyheterna älskar att hålla henne utanför och det är okej, det är helt okej med henne. Du förstår, hon är självsäker, hon är väldigt självsäker.

Joe och Jill Bidens tröstande ord till amerikanska folket: ”Lite hopp”

Utvald läsning

Femina