Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tvååriga flickan fick halsfluss – två dagar senare var hon död

09 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografCrowdfunder
Tvååriga flickan Wyatt Rose Wheeler blev diagnostiserad med halsfluss och såg ut att vara på bättringsvägen, när hon i fredags gick bort i sömnen.
Nu skriver familjen om den fruktansvärda sorgen, och letar efter svar på det oförklarliga dödsfallet.
”Jag är inte religiös men jag har aldrig hoppats mer på en himmel”, skriver mamma Laura på Facebook.
Annons

Tvååriga flickan Wyatt Rose Wheeler bodde i Duffryn i södra Wales med sin familj, när hon i förra veckan blev sjuk, och diagnostiserades med halsfluss.

Men vad som såg ut som att bli en snabb hälsoförbättring vände ännu snabbare – två dagar senar hittades den lilla flickan död. Hon hade då gått bort i sömnen.

Nu skriver flickans mamma Laura, 31, om den oförklarliga händelsen och sorgen.

”Vår vackra tvååriga flickebarn har gått bort i sömnen. Hon blev diagnostiserad med halsfluss två dagar tidigare och verkade vara på bättringsvägen. Vi har inga av de svaren vi så desperat behöver än, allt vi vet är att livet har varit grymt och att vi är förkrossade. Hon var så full av kärlek och glädje och var ljuslyktan som ledde oss alla från svåra tider och fick oss att bli en familj igen. Jag är inte religiös men jag har aldrig hoppats mer på en himmel”, skriver hon på Facebook.

Wyatt lämnar efter sig mamma, pappa och två systrar på nio och tolv år.

Annons

Dotterns bortgång helt oväntad – ska utreda dödsfallet

En vän till familjen berättar för The Mirror att dotterns bortgång var helt oväntad.

– Det är så oväntat. På onsdagen hade hon snorat och verkade ha haft en förkylning i några dagar. Hon verkade ha lite problem att andas, så de tog henne till sjukhuset för att få henne undersökt, och de sa att det såg ut som halsfluss. De gav henne antibiotika och skickade hem henne. Med hjälp av antibiotikan verkade hon må bättre. På torsdagen sov hon mycket, men hon åt, säger familjevännen Ellie.

Familjen kommer utföra en utredning över dotterns dödsfall, skriver The Mirror.

Läs mer:

Annons